12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ιναχώρι: Αποζημιώνονται οι πληγέντες από την πύρινη λαίλαπα του περυσινού Ιουλίου

Ημερομηνία:

Θετική αποδείχθηκε η ανταπόκριση του υπουργείου Ανάπτυξης, στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ν.Δ. Ν. Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά τη ς 18ης Ιουλίου 2012 στο Ιναχώρι του Δ. Κισάμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε συνολικά 2.500 στρέμματα γης προκάλεσε  μεγάλης έκτασης ζημιές  τόσο στη φυτική, όσο και στη ζωική παραγωγή, καθώς και σε σπίτια.

Η εικόνα της καταστροφής είχε αποτυπωθεί –όπως ανέφερε και ο κ. Βιρβιδάκης στην επιστολή του-  και  στην έκθεση αυτοψίας μηχανικών του Δήμου Κισσάμου, η οποία διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Με βάση την έκθεση αυτή ο Περιφερειάρχης Κρήτης απέστειλε εισήγηση με την οποία ζητούσε την οριοθέτηση της περιοχής και τον χαρακτηρισμό της ως πυρόπληκτης, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων και δυνατότητα παροχής στεγαστικής συνδρομής. Αντίστοιχη επιστολή έστειλε και ο Αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης.

Μετά και από την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Βιρβιδάκη,  την Τετάρτη, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως –αρ. τεύχους 846- η οριοθέτηση των  περιοχών και οι πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια και για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά.
neatv.gr  – Κατερίνα Πολύζου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...