Ιναχώρι: Αποζημιώνονται οι πληγέντες από την πύρινη λαίλαπα του περυσινού Ιουλίου

Κανένα σχόλιο

Θετική αποδείχθηκε η ανταπόκριση του υπουργείου Ανάπτυξης, στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ν.Δ. Ν. Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά τη ς 18ης Ιουλίου 2012 στο Ιναχώρι του Δ. Κισάμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε συνολικά 2.500 στρέμματα γης προκάλεσε  μεγάλης έκτασης ζημιές  τόσο στη φυτική, όσο και στη ζωική παραγωγή, καθώς και σε σπίτια.

Η εικόνα της καταστροφής είχε αποτυπωθεί –όπως ανέφερε και ο κ. Βιρβιδάκης στην επιστολή του-  και  στην έκθεση αυτοψίας μηχανικών του Δήμου Κισσάμου, η οποία διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

"Sponsored links"

Με βάση την έκθεση αυτή ο Περιφερειάρχης Κρήτης απέστειλε εισήγηση με την οποία ζητούσε την οριοθέτηση της περιοχής και τον χαρακτηρισμό της ως πυρόπληκτης, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων και δυνατότητα παροχής στεγαστικής συνδρομής. Αντίστοιχη επιστολή έστειλε και ο Αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης.

Μετά και από την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Βιρβιδάκη,  την Τετάρτη, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως –αρ. τεύχους 846- η οριοθέτηση των  περιοχών και οι πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια και για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά.
neatv.gr  – Κατερίνα Πολύζου

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις