Ισόβια στον δολοφόνο του Κρητικού μετανάστη στην Αυστρία Αντώνη Χριστοφάκη – 15 χρόνια στη “σύζυγό” του

Κανένα σχόλιο

Πλοκληρώθηκε στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίνσπρουγκ, η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του 32χρονου Αντώνη Χριστοφάκη από το Σίβα της Μεσαράς.

Όπως ενημερωθήκαμε από το δικηγόρο της οικογένειας κ. Νικόλαο Δαφνομίλη:

*          Ο δολοφόνος του αείμνηστου Αντώνη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

"Sponsored links"

*          Η σύζυγός του σε κάθειρξη 15χρόνων για συμμετοχή στην οργάνωση της δολοφονίας.

Οι ένορκοι έκλιναν ομόφωνα ένοχο τον φονιά, ενώ τη «σύζυγο» την έκριναν ένοχη με ψήφους 7 προς 1!

Θυμίζουμε ότι τη  δίωξη έχει ασκήσει η Εισαγγελία της Αυστριακής πόλης Τιρόλο και συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας Hansjörg Mayr…

Ο Αντώνης Χριστοφάκης ήταν γεννημένος στο Σίβα του Δήμου Φαιστού και είχε παντρευτεί Γερμανίδα. Το 2013 εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης είχε μεταβεί στη Γερμανία για καλύτερη τύχη της οικογένειάς του.

Βρέθηκε δολοφονημένος στις 7 Νοεμβρίου στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας, έχοντας δεχτεί πολλές σφαίρες σε όλο του το σώμα.

Στο δικαστήριο σήμερα η οικογένεια παρίστατο πολιτική αγωγή με δικηγόρο τον κ. Νικόλαος Δαφνομήλη, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν και ο αδελφός του θύματος κ. Αλέξανδρος Χριστοφάκης.

Μετά την καταδίκη της «συζύγου» του θύματος, η οικογένειά του θα προχωρήσει στη διεκδίκηση της επιμέλειας της μικρής κόρης του Αντώνη, Μαρίας…

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογενείας Νικόλαος Δαφνομήλης, δικηγόρος Ηρακλείου και Γερμανίας που παραστάθηκε ως Ευρωπαίος δικηγόρος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίνσπρουγκ, μιλώντας στο “e-mesara.gr”, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την έκβαση της δικής. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο ώστε η οικογένεια Χριστοφακη, όπως μας είπε, να αναλάβει την επιμέλεια της ανήλικης Μαρίας, αφού και μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμοδίους φορείς στο Μοναχό, αυτοί συνηγορούν στην ανάθεση της επιμελείας στην οικογένεια Χριστοφάκη.

e-mesara.gr

"Sponsored links"

 

 

 

 

 

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today