ΙΤΕ – Περιφέρεια «εξετάζουν» τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

1 Σχόλιο

Λειψυδρία, ακραία καιρικά φαινόμενα, αύξηση της θερμοκρασίας, ξηρασία, διάβρωση και γενικότερα οι επιπτώσεις των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής στο νησί μας, πρόκειται να μπουν στο μικροσκόπιο από ομάδα επιστημόνων.

Αυτό θα συμβεί ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμού από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο κατάρτισης Περιφερειακού σχεδιασμού για την Κλιματική αλλαγή.

Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, δήλωσε ότι το όλο ζήτημα θα πρέπει να προσεγγιστεί με αντικειμενικότητα και στοχεύοντας στην Κρήτη.

"Sponsored links"

Στην ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Νεκτάριος Ταβερναράκης: Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την καθημερινότητα μας

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η κατάρτιση ενός σχεδιασμού ο οποίος θα δίνει απαντήσεις γύρω από τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά της κλιματικής αλλαγής, η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα μας, την τοπική οικονομία, τον τουρισμό και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καλογερή, στο πλαίσιο των κλιματικών μεταβολών 11 τομείς της τοπικής οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο, μεταξύ αυτών η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και ο τουρισμός.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Georgia Vivilaki

    prepei na figoun se pragmatiko epipedo oi anemogenitries kai loipa reratourgimata apo to nisi kai apo ton kosmo genikotera

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις