Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Χανίων για συμμετοχή στην εκδήλωση τη Επιτροπή Ειρήνη για τα 75 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Κανένα σχόλιο

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίωντο Σάββατο 8 Αυγούστου στις 20:30 πίσω από το ΓιαλίΤζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι.

75 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945) από τις ΗΠΑ, η φρίκη για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα παραμένει! Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, πόλεις αδελφωμένες στη δυστυχία και πάντα παρούσες στα προσκλητήρια των μεγάλων ιστορικών τραγωδιών με τα εκατομμύρια θύματα, δεν μας επιτρέπουν ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να σιωπούμε απέναντι στους πολέμους, τη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές.

Η δική μας επαγρύπνηση και ετοιμότητα χρειάζεται να πολλαπλασιαστεί γιατί η οσμή του μπαρουτιού κατακλύζει την γειτονιά μας. Αυτό μαρτυρά η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, η περιπλοκή του προσφυγικού, αλλά και η όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.

"Sponsored links"

Λόγο της έξαρσης του Κορωναιού παρακαλούνται όλοι να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες κλπ).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις