Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στους κορυφαίους 1,5% του Social Sciences Research Network μεταξύ 350.000 συγγραφέων παγκοσμίως

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες κατατάξεις “SSRN Top Authors” (5/11/2017) και “SSRN Top Business Authors” (01/11/2017) – αλλά και σειρά προηγούμενων μηνιαίων κατατάξεων του Social Sciences Research Network (SSRN) – ο Πασιούρας Φώτης, εκλεγμένος Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατατάσσεται:
(α) στους κορυφαίους 1,5% του SSRN σύμφωνα με τη λίστα “ SSRN Top Authors”λαμβάνοντας υπόψη όλους τους εγγεγραμμένους στο SSRN συγγραφείς-ερευνητές από τον ευρύτερο χώρο των κοινωνικών επιστημών (περίπου 350.000 συγγραφείς από όλο τον κόσμο) και τον συνολικό αριθμό λήψεων (downloads) των εργασιών τους, ανεξαρτήτως δηλαδή της χρονικής περιόδου λήψης και
(β) στους κορυφαίους 3,5% του SSRN σύμφωνα με τη λίστα “SSRN Top Authors”, λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω συγγραφείς και τον αριθμό λήψεων των εργασιών τους κατά το τελευταίο μόνο δωδεκάμηνο. Επίσης, βρίσκεται στην κατάταξη “SSRN Top Business Authors”, η οποία περιορίζεται στους συγγραφείς που σχετίζονται με σχολές διοίκησης επιχειρήσεων.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Πασιούρας Φώτης έχει εκτενές συγγραφικό έργο το οποίο αποτελείται από 3 βιβλία, 3 συλλογικούς τόμους και περίπου 70 ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε έγκριτα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά (Journals), όπως: Management Science, Journal of Money Credit and Banking, European Journal of Operational Research, Journal of Banking & Finance. Το τελευταίο έτος, μια άλλη γνωστή βιβλιογραφική βάση, η IDEAS/RePEc, τον κατατάσσει ανελλιπώς, στις μηνιαίες κατατάξεις της, στους κορυφαίους 4% ερευνητές-συγγραφείς στα οικονομικά στον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από κριτήρια που αφορούν το ερευνητικό έργο του κατά την τελευταία δεκαετία. Η ίδια βάση (IDEAS/RePEc) τον είχε κατατάξει το 2012 στην 153η θέση μεταξύ των 200 κορυφαίων νέων ερευνητών στα οικονομικά στον κόσμο.

"Sponsored links"

Ο κ. Πασιούρας είναι, μεταξύ άλλων, Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Σπίτι Καινοτομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Associate Member στο Centre for Governance & Regulation του University of Bath, Visiting Research Scholar στο Institute of Finance του Audencia Business School, Γραμματέας του Δ.Σ. της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής, Αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) του International Journal of Banking, Accounting and Finance και Θεματικός Συντάκτης (Subject Editor) των Journal of International Financial Markets, Institutions & Money και Emerging Markets Review.

Στο παρελθόν εργάστηκε σε διάφορα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, και διετέλεσε Συν-συντονιστής (co-coordinator) του EURO Working Group on Efficiency & Productivity Analysis (European Operational Research Society), Συν-διευθυντής (Co-Director) του Centre for Money, Banking & Institutions (University of Surrey), Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting Professor) στο EADA Business School, Επίτιμος Ερευνητικός Εταίρος (Honorary Research Fellow) στο Coventry University, Επισκέπτης Ακαδημαϊκός (Visiting Scholar) στο Lally School of Management & Technology στο Rensselaer Polytechnic Institute, Ερευνητικός Εταίρος (Foreign Research Fellow) της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδονησίας. Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει βραβευθεί από το School of Management του University of Bath (Dean’s Award for Research Excellence, 2008), το Coventry University (Frank B Dehn & Co Best Research Student Prize, 2005), και τον διεθνή εκδοτικό οίκο Emerald (Emerald Literati Network Highly Commended Award, 2008 & 2009).

Πληροφορίες σχετικά με το SSRN

To SSRN είναι ένα πολύ γνωστό διεθνές διαδικτυακό αποθετήριο ερευνητικών εργασιών το οποίο περιλαμβάνει 767.270  περιλήψεις εργασιών και 648.553 ερευνητικές εργασίες από 357.385  συγγραφείς από 30 ειδικότητες (στοιχεία Νοεμβρίου 2017) που εμπίπτουν στο ευρύτερο χώρο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών (π.χ. οικονομικά, επιχειρηματικότητα, ανθρωπολογία, νομική, εταιρική διακυβέρνηση, φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες, κτλ). Δημιουργήθηκε το 1994 από τους Michael Jensen (Ομότιμος καθηγητής, Harvard University) και Wayne Marr (Διευθύνων σύμβουλος, Financial Economics Association) και εξαγοράστηκε το 2016 από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Elsevier. Σύμφωνα με τα στατιστικά που παραθέτει, το SSRN έχει περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι προβαίνουν ετησίως σε πάνω από 13 εκατομμύρια λήψεις ερευνητικών εργασιών, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 118 εκατομμύρια λήψεις εργασιών. Το “RankingWeb of Repositories” του CybermetricsLab (μια πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ισπανίας), έχει επανειλημμένα κατατάξει το SSRN στην 1η θέση στον κόσμο μεταξύ των αποθετηρίων ελεύθερης πρόσβασης.

Σημείωση: Tο SSRN επισημαίνει ότι διαθέτει ειδικό λογισμικό προκειμένου να παρακολουθείται και να αποτρέπεται η παραποίηση των στατιστικών που αφορούν τις κατατάξεις. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατατάξεις των συγγραφέων είναι διαθέσιμες στοhttps://www.ssrn.com/en/index.cfm/top-authors

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις