Και ο Αλέξανδρος Χρηστάκης στο TEDx Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Ο Αλέξανδρος Χρηστάκης θα είναι ο τρίτος ομιλητής στο TEDx Ηρακλείου
Ο Δρ. Αλέξανδρος Ν. Χρηστάκης, Έλληνας της διασποράς που πρόσφατα επαναπατρίστηκε στην Κρήτη και ιδρυτής του Ινστιτούτου της Αγοράς του 21ου αιώνα, ταξιδεύει, γράφει και μιλάει για τη Συμμετοχική Δημοκρατία.
Από το Κολέγιο Αθηνών, στη θεωρητική φυσική των Πανεπιστημίων Princeton και Yale, πέρασε στον σχεδιασμό των Οικουμενικών Πόλεων του μέλλοντος και κήρυξε την επανάσταση της επιστήμης του οράματος, τη δεκαετία του 1970, μαζί με άλλους κορυφαίους ιδεαλιστές με τη δημιουργία του Κλαμπ της Ρώμης – του σημαντικού μανιφέστου για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων.
Η πορεία στην πραγματική δημοκρατική επανάσταση, όμως, ήρθε μέσω του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου: μιας μεθοδολογίας που σχεδιάζεται και εφαρμόζεται σχεδόν στα πρότυπα της άμεσης Δημοκρατίας της Κλασικής Αθήνας.
Στις αποσκευές του βρίσκονται η πείρα και τα εργαλεία για την επίλυση κάθε σύγχρονης πρόκλησης ή πολυπλοκότητας, αλλά κυρίως η Επιστήμη για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, από τους πολίτες για τους πολίτες.

prismanews.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις