Κατάληψη στο ΥΠΕΣ από συμβασιούχους και εργαζομένους δήμων – Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι 7 δήμοι των Χανίων – Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων oι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Κανένα σχόλιο

Σε καταλήψεις σε αμαξοστάσια των Δήμων έχουν προχωρήσει εργαζόμενοι στους ΟΤΑ μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων και την πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά.

Παράλληλα, προχωρούν σε κινητοποιήσεις σε όλους τους Δήμους και ενημέρωση των εργαζομένων ενώ οι δράσεις κλιμακώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Ιούνη.

Και οι επτά δήμοι του νομού Χανίων συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην Αυτοδιοίκηση.

"Sponsored links"

Οι κινητοποιήσεις εγκαινιάστηκαν σήμερα με συμβολική κατάληψη του γραφείου του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην Αθήνα, αλλά και με καταλήψεις των δημοτικών γκαράζ.

Στα Χανιά οι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας από σήμερα σταματούν την αποκομιδή των απορριμμάτων, αφού όπως τονίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού, Αθηνά Γιαννουλάκη στην ΕΡΑ Χανίων, είναι οι άνθρωποι που οδηγούνται πρώτοι στην απόλυση.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι καταλήψεις των δημοτικών γκαράζ, ενώ το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο αμαξοστάσιο του Δήμου Χανίων στο ΣΟΔΥ Προφήτη Ηλία. Παράλληλα, την Πέμπτη, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με πανελλαδική απεργία.

Κατάληψη στο ΥΠΕΣ από συμβασιούχους και εργαζομένους δήμων

Σε κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών έχουν προχωρήσει από τα ξημερώματα οι συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στους δήμους, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι αποφάσισε την Κυριακή 18 Ιούνη -σε έκτακτη συνεδρίασή της- κινητοποιήσεις για να πληρωθούν και να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, βάσει της απόφασης του Ελεγκτικού, ζητώντας παράλληλα τη μετατροπή ΟΛΩΝ των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

    Φωτογραφία από την κατάληψη που γίνεται αυτήν την ώρα στο ΥΠΕΣ
Φωτογραφία από την κατάληψη που γίνεται αυτήν την ώρα στο ΥΠΕΣ

Οι εργαζόμενοι κατάφεραν να μπουν στο κτήριο και να το καταλάβουν το γραφείο του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, αιφνιδιάζοντας την ασφάλεια και τους αστυνομικούς. Έχουν, μάλιστα, αναρτήσει ένα πανό στο οποίο αναγράφεται «Φτάνει πια! Καμία απόλυση συμβασιούχων».

Δείτε σχετικό βίντεο πατώντας ΕΔΩ.

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων oι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στο πλευρό των συμβασιούχων τάσσονται με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος και Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος.

"Sponsored links"

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει.

Μέσω αυτής της καταδικαστέας για εμάς και απαράδεκτης, ως προς το περιεχόμενό της για τους ίδιους τους εργαζόμενους, απόφασης, “δικαιώνονται” τελικά εκείνες οι δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους.

Ανάγονται επίσης σε πολιτικά και διοικητικά υπόλογες οι Δημοτικές Αρχές που έδρασαν με βάση την υπαρκτή νομοθεσία και κύρια με την υποχρέωσή τους να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, υπεύθυνα τις υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους τους, να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον των πόλεων τους. Αυτές οι Δημοτικές Αρχές που αντιστέκονται και αρνούνται να παραδώσουν στους εργολάβους κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες, να τους επιτρέψουν να λυμαίνονται δημόσια έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά και απευθείας τα νοικοκυριά.

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί ”διακαή πόθο” μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως δημοτικές αρχές δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημάνει ότι συνηγορούμε οι πόλεις μας να γίνουν χωματερές το επόμενο διάστημα. Ότι αποδεχόμαστε την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους μας ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους. Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα, και που για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι η βασική αιτία των εργατικών ατυχημάτων που εκτινάσσονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Λέμε λοιπόν όχι σε αυτόν το νέο αντιλαϊκό κατήφορο και καλούμε Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια που ήδη έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους στις απολύσεις να συνταχτούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.

Συντασσόμαστε και θα συνδράμουμε, με ό,τι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today