14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κατά της αστυνομικής επέμβασης και κάλεσμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου από τη Σύγκλητο του ΕΜΠ

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση για την εισβολή της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο την Παρασκευή, εξέδωσε η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, εκφράζοντας «μεγάλη ανησυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα» αλλά και την άρνηση της απέναντι σε «αστυνομικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων των πανεπιστημίων». «Εν μέσω πανδημίας σε έξαρση, η απόδοση τιμής στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για ελευθερία και δημοκρατία, θα γίνει με λιτό και συμβολικό τρόπο, όπως αποφάσισε η επιτροπή εορτασμού. Καλούνται οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα να τιμήσουν την επέτειο στο πλαίσιο των υφιστάμενων μέτρων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού».

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο συγκρότημα Πατησίων του ΕΜΠ και στο κτίριο Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, έπειτα από σοβαρά γεγονότα που προηγήθηκαν, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα» τονίζει, με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Επιπλέον η σύγκλητος ανακοινώνει ότι η απόδοση τιμής στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για ελευθερία και δημοκρατία, θα γίνει με λιτό και συμβολικό τρόπο, όπως αποφάσισε η επιτροπή εορτασμού., και κάνει έκκληση προς τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα να τιμήσουν την επέτειο στο πλαίσιο των υφιστάμενων μέτρων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επέμβαση της Αστυνομίας στο συγκρότημα Πατησίων του ΕΜΠ και στο κτίριο Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, έπειτα από σοβαρά γεγονότα που προηγήθηκαν, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Τέτοια περιστατικά τραυματίζουν τον επικείμενο εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

Η διοίκηση του Ιδρύματος δεν συμφωνεί με αστυνομικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων των πανεπιστημίων και συστηματικά επιδιώκει με κάθε τρόπο, όπως και επίμονα έπραξε στην προκειμένη περίπτωση, την αποτροπή της αστυνομικής επέμβασης.

Η βία, η παραβατικότητα και οι επεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους είναι αντίθετες στους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς στόχους του Πανεπιστημίου, που στηρίζονται στην ελευθερία των ιδεών. Υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του και διαμορφώνουν μια εικόνα που αδικεί το σημαντικό έργο που επιτελείται σε αυτό.

Εν μέσω πανδημίας σε έξαρση, η απόδοση τιμής στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για ελευθερία και δημοκρατία, θα γίνει με λιτό και συμβολικό τρόπο, όπως αποφάσισε η επιτροπή εορτασμού. Καλούνται οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα να τιμήσουν την επέτειο στο πλαίσιο των υφιστάμενων μέτρων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...