Κατεπείγουσα Ερώτηση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη «βελγική καραντίνα» κατά των Ελλήνων επιβατών αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Στην Ευρωβουλή έφερε  το γεγονός της επιβολής «βελγικής καραντίνας» και μάλιστα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κατά Ελλήνων επιβατών αεροπορικών πτήσεων που αναχωρούν από Ελλάδα με σημερινή Κατεπείγουσα Γραπτή του Ερώτηση ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τη διενέργεια των παράνομων διαβατηριακών ελέγχων στην πτήση 622 της Aegean Αθήνα-Βρυξέλλες στην οποία μάλιστα επέβαινε και ο ίδιος, ο Νότης Μαριάς με σχετικό tweet και με παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ στις 4/12/2017 το βράδυ είχε καταγγείλει τις παρανομίες των Βελγικών Αρχών και είχε δεσμευτεί για την υποβολή κατεπείγουσας Γραπτής Ερώτησης στην Ευρωβουλή.

Στην από 6/12/2017 Ερώτησή του προς την Κομισιόν ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι τη Δευτέρα 4/12/2017 «οι επιβάτες της πτήσης 622 της Aegean Αθήνα-Βρυξέλλες αμέσως μετά την προσγείωση ενημερώθηκαν  επισήμως ότι οι Βελγικές Αρχές θα προχωρούσαν σε διαβατηριακό έλεγχο των επιβατών.

"Sponsored links"

Πράγματι αμέσως μετά την έξοδο των επιβατών από το αεροσκάφος και  εντός της ζώνης Σένγκεν του αεροδρομίου Zaventem  των Βρυξελλών, οι Βελγικές Αρχές και μάλιστα άτομα με πολιτική περιβολή φέροντα κόκκινα περιβραχιόνια με διακριτικό σήμα προχώρησαν σε διαβατηριακό έλεγχο των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η παράνομη αυτή ενέργεια των Βελγικών Αρχών έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων παρανόμων ενεργειών των Γερμανικών Αρχών που υποβάλλουν σε συστηματικούς διαβατηριακούς ελέγχους τους επιβάτες  πτήσεων που αναχωρούν από την Ελλάδα. Έτσι μετά τη «γερμανική καραντίνα» κατά των Ελλήνων και λοιπών επιβατών των αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα προς Γερμανία τώρα και οι Βελγικές Αρχές δρομολογούν την επιβολή αντίστοιχης «βελγικής καραντίνας».

Δεδομένου ότι απαγορεύεται να διενεργείται οιοσδήποτε διαβατηριακός έλεγχος εντός της ζώνης Σένγκεν σε επιβάτες  πτήσεων οι οποίοι νομίμως έχουν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που αναχώρησε  από άλλη χώρα Σένγκεν και ενόψει της παραπάνω παράνομης ενέργειας  των Βελγικών Αρχών, ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα «κατά των Βελγικών Αρχών προκειμένου να παύσουν του λοιπού να διενεργούν εντός Σένγκεν τέτοιου είδους παράνομους διαβατηριακούς ελέγχους σε Έλληνες επιβάτες αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις