Κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων και στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ δίωρη διακοπή των εργασιών μας την Δευτέρα 10/2/2020 και την Τρίτη 11/2/2020 από ώρες 09:00-11:00, που έχει εξαγγείλει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), με σκοπό να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την κλιμάκωση των διακοπών αυτών τη Δευτέρα 10/2/2020.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

” Πραγματοποιούμε αυτή τη διακοπή των εργασιών των δικαστηρίων από ώρες 9:00 έως 11:00, την Δευτέρα & την Τρίτη 10&11/2/2020, για να αναδείξουμε τα χρόνια και τα τελευταία έτη ιδιαιτέρως οξυμένα προβλήματα του κλάδου μας.

"Sponsored links"

Σημαντικότερο όλων είναι η τεράστια έλλειψη ανθρωπίνων πόρων. Ζητάμε άμεσα διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και όλων των κλάδων.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η έμπρακτη (και όχι μόνο στα λόγια) αναγνώριση εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας των επί πολλά χρόνια οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας μας. Είναι γνωστό ότι ασκούμε τα καθήκοντα μας με ιδιαίτερο φόρτο και ρυθμό εργασίας, βρισκόμενοι στην υπηρεσία των πολιτών, των δικηγόρων και των δικαστικών λειτουργών.

Πιστεύουμε ότι η άμεση επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών που η Πολιτεία κατάργησε τον Σεπτέμβριο του 2011 θα αποτελέσει την ελάχιστη αναγνώριση για την σκληρή και επίπονη εργασία μας. Τονίζουμε δε ότι ενώ εργαζόμαστε κάτω από τις ίδιες συνθήκες με τους Δικαστικούς Λειτουργούς, αυτό αναγνωρίζεται και αποζημιώνεται μόνο σε αυτούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Επιτάχυνση διαδικασιών πρόσληψης και ολοκλήρωσης διορισμών των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που βρίσκονται εν εξελίξει από το 2017
  1. Επαναφορά και επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών
  1. Προώθηση ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια
  1. Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις