Κι όμως, οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις στην Κούβα στην επέτειο της επίθεσης στον Κόλπο των Χοίρων

Κανένα σχόλιο

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας ανακοίνωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, με τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ να ανοίγει νέο μέτωπο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ε.Ε.

Η αμερικανική κυβέρνηση προσθέτει στη «μαύρη λίστα» κυρώσεων πέντε ονόματα που συνδέονται με τον στρατό και τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών της Κούβας, συμπεριλαμβανομένης και της κουβανικής -υπό στρατιωτικό έλεγχο- αεροπορικής εταιρείας Aerogaviota, όπως ανέφερε ο κ. Μπόλτον σε ομιλία του σε βετεράνους που είχαν λάβει μέρος στην αποτυχημένη επιχείριση του 1961 στον Κόλπο των Χοίρων.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν μεγαλύτερους περιορισμούς στα ταξίδια προς Κούβα, ώστε να μειώσουν τον «προσχηματικό τουρισμό» που ενισχύει με κεφάλαια τον τομέα ασφαλείας της Αβάνας. Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέα όρια στους Αμερικανούς πολίτες που στέλνουν εμβάσματα στην Κούβα στα 1.000 δολάρια κατ’ άτομο ανά τρίμηνο.

"Sponsored links"

Η σημερινή ημερομηνία δεν επιλέχθηκε από τον Λευκό Οίκο τυχαία, καθώς είναι η επέτειος της επίθεσης στον Κόλπο των Χοίρων, το 1961, της αποτυχημένης απόπειρας αμερικανική εισβολής.

Η απόφαση της Ουάσιγκτον να σκληρύνει τη θέση της απέναντι στην Αβάνα οδηγεί σε κλιμάκωση της αντιπαράθεσή της και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ανοίγει το δρόμο για την επιβολή κυρώσεων στις ευρωπαϊκές επενδύσεις στην Κούβα.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις