ΚΚΕ: Δημιουργούν μόνιμη βάση καταδρομέων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα Χανιά – Να κλείσει τώρα η βάση στη Σούδα

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ :

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης καταγγέλλει την προώθηση των νέων σχεδίων του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ στη Κρήτη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σχεδιάζουν άμεσα τη δημιουργία σταθερής και μόνιμης βάσης καταδρομέων του ΑμερικοΝατοικού Πολεμικού Ναυτικού στη Βάση της Σούδας, τη πρόσβαση  στην αεροπορική βάση του Καστελλίου Πεδιάδος (133 Σμηναρχία Μάχης) και το ενδιαφέρον για τη στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones- UAV).

"Sponsored links"

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά τις κινητοποιήσεις του λαού της Κρήτης ενάντια στη παρουσία της βάσης της Σούδας στα Χανιά και ενώ η κυβέρνηση ήδη έχει προτείνει και προωθεί την επέκταση της παραχώρησης  της βάση της Σούδας, με πολυετή συμφωνία.

Η κυβέρνηση, υπηρετώντας  πιστά  τα συμφέροντα  της αστικής τάξης της χώρας μας και τις επιδιώξεις της για να έχει και αυτή μερίδιο στο μοίρασμα των αγορών, ενεργειακών πηγών και δρόμων της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου, εμπλέκει άμεσα τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Το ΚΚΕ για μία ακόμα επαναλαμβάνει πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας όπως αναφέρει συνεχώς η κυβερνητική προπαγάνδα αυτής ή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνόρων της χώρας, οι συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου από τη Τουρκία τους διαψεύδουν καθημερινά. Είναι άλλωστε γνωστές και όχι λίγες οι φορές που τέθηκε η βάση της Σούδας σε πολεμική ετοιμότητα για τις επιχειρησιακές ανάγκες των ΝΑΤΟ–ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια, αιματοκυλώντας τους λαούς και οδηγώντας στη προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους. Η αστική τάξη της χώρας μας προσέφερε κάλυψη στην ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, προσκάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στήριξε όλες τις επιθετικές ΝΑΤΟΙΚΕΣ αποφάσεις. Γι’ αυτό ελληνικά στρατεύματα βρέθηκαν έξω από τα σύνορα της χώρας, γι’ αυτό η Ελλάδα συμμετέχει σε 13 ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων, στον Ινδικό Ωκεανό, στο Κέρας της Αφρικής και στο Σουέζ, στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν, στη Σερβία, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στο Μάλι, στο Λίβανο και στη Λιβύη. Σε κάποιες από αυτές και με μόνιμες αποστολές.

Από την άλλη μεριά, ο εργαζόμενος λαός, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που πληρώνουν το τεράστιο κόστος της συμμετοχής των ελληνικών πολεμικών και στρατιωτικών αποστολών με τις περικοπές από την υγεία, παιδεία, μισθούς και συντάξεις. Περικοπές για το λαό ενώ την ίδια στιγμή κερδίζει από το αιματοκύλισμα των λαών το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να γυρίσει τη πλάτη του στα κελεύσματα της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων, περί εθνικής ενότητας και κοινών συμφερόντων λαού και κεφαλαίου καθώς και στο δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού που παράλληλα προωθούν.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες έχουμε σήμερα τον ίδιο αντίπαλο: Τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, τις αστικές κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να εντείνει τη πάλη για το ξήλωμα των ΑμερικοΝατοικών Βάσεων, που εκτός των άλλων αποτελούν μόνιμο στόχο αντιποίνων, να πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων τις θεωρίες που τελευταία αναπτύσσονται περί οικονομικών ωφελειών και προστασίας της χώρας από τη παρουσία των βάσεων.

Όλοι αυτοί να είναι σίγουροι ότι ο κρητικός λαός και η νεολαία δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Δεν πρόκειται να συνηθίσουμε τη παρουσίας τους στα ελληνικά εδάφη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

"Sponsored links"

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

-ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ.

-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

-ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΠΛΟΙΑ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

-ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

-ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΩΝ

-ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ  ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today