“Κλείσανε τη Ρόζα, Ανοίγουμε την Πόλη”: Βίντεο από την πορεία προς τον φάρο και την ανάρτηση πανό υπέρ της κατάληψης Ρόζα Νέρα

Κανένα σχόλιο

Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων πραγματοποιήθηκαν χθες στο Παλιό Λιμάνι για την κατάληψη Ρόζα Νέρα.

Στις 6 το απόγευμα στο Γιαλί Τζαμισί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – μουσική διαμαρτυρία με μικροφωνική παρουσία πλήθος κόσμου ενώ λίγο αργότερα ομάδα αλληλέγγυων κατευθύνθηκε προς τον φάρο όπου και αναρτήθηκε πανό που έγραφε:

“Κλείσανε τη Ρόζα, ανοίγουμε την πόλη”.

"Sponsored links"

Από τη συγκεκριμένη δράση είναι και το βίντεο που ακολουθεί το οποίο συνοδεύεται από το παρακάτω κείμενο:

Το Σάββατο 26/9 ήταν άλλη μία γεμάτη μέρα στα Χανιά. Αλληλέγγυοι στην κατάληψη της Rosa Nera αναρτήσαμε γιγαντοπανό στον φάρο με σύνθημα «Κλείσανε τη Ρόζα, ανοίγουμε την πόλη».

Κρατήσαμε το πανό ανοιχτό για αρκετή ώρα, ενώ φωνάζαμε συνθήματα υπέρ της κατάληψης και ενάντια στην ξενοδοχοποίηση.

Αν έστω για μια στιγμή εσείς οι κλεισμένοι στα σπίτια σας, στις τηλεοράσεις σας, στη φιλαργυρία σας, στις ανασφάλειές σας, στα τσιμέντα σας, στο μίσος σας, στους φράχτες σας, στον αγοραίο τρόπο ζωής σας, στο φόβο για το διαφορετικό, τον πρόσφυγα, την φτωχή, τον εργάτη, την τρανς, μπορούσατε να ανοίξετε τις ψυχές σας, τις κλειστές καρδιές σας, τα κλειστά μάτια σας, τα κλειστά μυαλά σας και να συναισθανθείτε την αδικία, την καταπίεση, την καταστολή, το μεγαλείο της αλληλεγγύης, των αληθινών ανθρωπίνων σχέσεων, την αγάπη για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση, τη χαρά της συλλογικότητας, την προσφορά, τη δημιουργικότητα χωρίς χρηματικό αντίτιμο, θα καταλαβαίνατε πως η ζωή δε βρίσκεται στη συσσώρευση αλλά στο δόσιμο, στο μοίρασμα.

Τότε, θα μπορούσατε να καταλάβετε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και γιατί αγωνίζονται…κι έτσι, ίσως, τον κόσμο θα τον αλλάζατε κι εσείς, γιατί ο κόσμος δεν είναι κάποιος άλλος που προσπαθούμε να αλλάξουμε, αλλά εγώ, κι εσύ, κι διπλανός μας, και για ν’αλλάξει ο κόσμος χρειάζεται ν’αλλάξουμε εμείς.

Ανοίγουμε τα μάτια μας, ανοίγουμε την πόλη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις