ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10/04/2020 - Λευκός καπνός με χειροκροτήματα στο Eurogroup «θρίλερ» – 500 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμα – Απορρίφθηκαν τα κορωνο-ομόλογα
09/04/2020 - Ας γελάσομε και ας κλάψομε! Είδατε ο κορωνοϊός;
09/04/2020 - H Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον κορωνοϊό έχει κόστος 0,3465 € το λεπτό!
09/04/2020 - Οι Ασιάτες είναι οι νέοι μαύροι στην Αμερική του κορωνοϊού: «Βρωμο-Κινέζε!», «Γύρνα εκεί απ’όπου ήρθες!»
09/04/2020 - Νίκος Ανδρουλάκης: Ο covid-19 απειλεί τη διατροφική αλυσίδα
09/04/2020 - Γ. Ρέτσος: 3 με 5 χρόνια θα πάρει για να επιστρέψει ο τουρισμός εκεί που ήταν – Η Κρήτη στις περιοχές που θα δεχθούν το ισχυρότερο πλήγμα
09/04/2020 - Μητρόπολη Πειραιά: «Ο Θεός επέτρεψε την επιδημία του κορωνοϊού για να… μετανοήσουμε – Θα γίνει αναγκαστικό εμβόλιο σε όλους με άγνωστο υλικό – θα μας βάλουν τσιπάκι»
09/04/2020 - Ο Βαρουφάκης κάλεσε τον Σταϊκούρα να ηχογραφήσει το Eurogroup και να ασκήσει η χώρα βέτο – «Δεν είμαστε ίδιοι», απαντά ο ΥΠΟΙΚ
09/04/2020 - Κορωνοϊός: Εφιαλτική μελέτη του CDC – Η μεταδοτικότητα του ιού δεν είναι 2,4 αλλά 5,8!
09/04/2020 - Για ακόμη μια φορά, απαράδεκτες οι ιδιωτικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
09/04/2020 - ΟΗΕ: Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι «λευκή επιταγή» για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
09/04/2020 - Εισαγγελέας και αυτόφωρο για όσους πιαστούν να ψήνουν σε πυλωτές και αυλές
09/04/2020 - Οι χώρες του πλούσιου Βορρά που έκλεισαν τα σύνορά τους και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε φρούριο, τώρα λένε “ΟΧΙ” και σε κορωνο-ομόλογα
09/04/2020 - Τσίπρας για επιθέσεις σε Τσιόδρα: Αποστάσεις από Καρτερό, πλήρης κάλυψη σε Πολάκη
09/04/2020 - “Το νησί είναι και θα μείνει καθαρό!”: Ιταλικά καΐκια έδεσαν στη Γαύδο
09/04/2020 - Εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού, προχωρά η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηρακλείου
09/04/2020 - Ηλ. Μοσιάλος: “Πετύχαμε να μειώσουμε την ένταση της νόσου και μπορούμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις για μερική επάνοδο στην κανονικότητα”
09/04/2020 - Έρευνα ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ για την πανδημία: Είμαστε αισιόδοξοι, πειθαρχούμε και…τρώμε περισσότερο
09/04/2020 - Οριστικά έκπτωτος ο Δήμαρχος Γόρτυνας 
09/04/2020 - Κάποιες στιγμές το να μένεις αδρανής είναι το πιο ανήθικο που μπορείς να κάνεις και η αδιαφορία είναι ασυγχώρητη
Αγώνας της Κρήτης

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ ξεκαθαρίζει ότι με την καραντίνα «παίζουμε» άμυνα, με τα μαζικά τεστ επίθεση

Κανένα σχόλιο

«Για να κερδίσουμε, θα πρέπει να επιτεθούμε στον κορονοϊό με επιθετικές και στοχευμένες τακτικές – τεστάροντας κάθε πιθανή περίπτωση Covid-19», τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί περισσότερα από 300.000 κρούσματα του Covid-19 στον ΠΟΥ, από σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη. Η πανδημία επιταχύνεται. Χρειάστηκαν 67 μέρες από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα για να φτάσουμε τα 100.000, 11 μέρες ακόμα για να φτάσουμε στις 200.000 και μόλις ακόμα τέσσερις για τις 300.000», τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεν είμαστε φυλακισμένοι των στατιστικών. Δεν είμαστε αβοήθητοι παρατηρητές. Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας του Covid-19. Οι αριθμοί μετράνε γιατί δεν είναι απλοί αριθμοί. Είναι άνθρωποι, των οποίων οι ζωές και οι οικογένειες έχουν γυρίσει ανάποδα».

"Sponsored links"

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι αυτό το οποίο κάνουμε. Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μόνο παίζοντας άμυνα. Πρέπει να επιτεθείς κιόλας. Το να ζητάμε από τον κόσμο να μείνει σπίτι και άλλα μέτρα φυσικής αποστασιοποίησης είναι σημαντικά για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού και για να κερδίσουμε χρόνο, αλλά είναι αμυντικά μέτρα».

«Για να κερδίσουμε, θα πρέπει να επιτεθούμε στον κορονοϊό με επιθετικές και στοχευμένες τακτικές – τεστάροντας κάθε πιθανή περίπτωση Covid-19, απομονώνοντας και δείχνοντας ενδιαφέρον για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα και ιχνηλατώντας και θέτοντας σε καραντίνα κάθε στενή επαφή».

«Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένες χώρες δυσκολεύονται με τα αποθέματα για να διεξάγουν αυτά τα επιθετικά μέτρα.  Πολλές χώρες έχουν κινητοποιήσει εσωτερικές πηγές από τις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο από τον ιό για να αυξήσουν με αυτό τον τρόπο τα αποθέματα»,  προσέθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ .

«Μέτρα τα οποία πάρθηκαν για να περιορίσουν τον ιό, μπορεί άθελα τους να είχαν επιπτώσεις στο να επιδεινώσουν τις ελλείψεις σε ουσιαστικό προστατευτικό εξοπλισμό και στα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή του».

«Η επίλυση αυτού του προβλήματος απαιτεί πολιτικό συντονισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα απευθυνθώ στους επικεφαλής των χωρών της G-20. Θα τους ζητήσω να εργαστούν μαζί και να αυξήσουν την παραγωγή, αποφεύγοντας περιορισμούς στις εξαγωγές και να εξασφαλιστεί την ισότητα της κατανομής με βάση τις ανάγκες».

«Επίσης αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη για αποτελεσματική θεραπεία. Καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί μία θεραπεία που να θεωρείται αποτελεσματική απέναντι στον Covid-19. Είναι σπουδαίο να βλέπεις την ενέργεια που διοχετεύεται στην έρευνα ενάντια στον Covid-19».

«Μικρές, παρατηρητικές και μη αναγνωρισμένες μελέτες δεν θα μας δώσουν τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Χρησιμοποιώντας μη ελεγμένα φάρμακα χωρίς στοιχεία μπορεί να αυξήσει λανθασμένα την ελπίδα και να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό και να προκαλέσει ελλείψεις σε φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία άλλων ασθενειών».

«Γι’ αυτό το λόγο ο ΠΟΥ δημιούργησε τη δοκιμή Αλληλεγγύης, για να ενεργοποιήσει ισχυρά και υψηλής ποιότητας στοιχεία το συντομότερο δυνατόν. Όσο περισσότερες χώρες και μεγαλύτερες μελέτες συμμετέχουν στη δοκιμή, τόσο πιο γρήγορα θα έχουμε τα αποτελέσματα για τα φάρμακα τα οποία έχουν αποτέλεσμα και θα σωθούν περισσότερες ζωές».

«Ο κανόνας του παιχνιδιού για να “κλωτσήσουμε” μακριά τον Covid-19  είναι η αλληλεγγύη», κατέληξε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

"Sponsored links"

Ο δρ Μαρκ Ράιαν, επικεφαλής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης, ερωτηθείς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόνισε πως πιστεύει πως «πολύ σύντομα» θα ληφθεί μια απόφαση για το μέλλον αυτών.

«Έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) δεν θα προχωρήσουν με τη διεξαγωγή των Αγώνων αν το θεωρήσουν επικίνδυνο για τους αθλητές και τους θεατές» , ανέφερε.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. >> Περισσότερα