Κορωνοϊός: Η εξέταση που αποκαλύπτει ποιοι ασθενείς θα νοσήσουν επτά φορές πιο σοβαρά

Κανένα σχόλιο

Ένα τεστ αίματος κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο που δείχνει την παρουσία ή απουσία του SARS-CoV-2 στον οργανισμό του ασθενούς μπορεί να εντοπίσει όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής COVID-19. Αντίστοιχα, οι ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο χωρίς να έχουν τον ιό στο αίμα τους έχουν αρκετές πιθανότητες ταχείας ανάρρωσης, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinska και το Νοσοκομείο Danderyd που δημοσιεύθηκε στο Clinical Infectious Diseases.

Τα δείγματα αίματος ελήφθησαν από ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19 εντός τριών ημερών από την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο της Σουηδίας. Τα άτομα με μετρήσιμα επίπεδα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στο αίμα τους είχαν επταπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα και οκταπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε 28 ημέρες.

«Αυτό το άμεσα διαθέσιμο τεστ μας επιτρέπει να εντοπίσουμε τις ομάδες ασθενών με υψηλό ή χαμηλό κίνδυνο σοβαρής COVID-19, πράγμα που μας δίνει τη δυνατότητα να καθοδηγήσουμε καλύτερα τη θεραπεία και την παρακολούθηση αυτών των ασθενών», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Karl Hagman.

"Sponsored links"

Οι ερευνητές ανέλυσαν την παρουσία του RNA του ιού στο αίμα χρησιμοποιώντας την κλασική τεχνική PCR σε δείγματα 167 ασθενών, εκ των οποίων οι 61 είχαν μετρήσιμα επίπεδα του ιού στο αίμα τους και οι 15 από αυτούς (25%) πέθαναν εντός 28 ημερών από τη λήψη του δείγματος αίματος. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με τρεις θανάτους (3%) στους 106 ασθενείς που δεν είχαν μετρήσιμα επίπεδα του ιού στο αίμα τους. Η παρουσία του ιού στο αίμα αυξανόταν με την ηλικία και ήταν πολύ συχνότερη σε ασθενείς άνω των 60 ετών.

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις