16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κορωνοϊός: Συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις «αγανακτισμένων»

Ημερομηνία:

Άνοιξαν και πάλι τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας κοντά στο Λέμπαχ της Αλσατίας σε μια συμβολική κίνηση από τις τοπικές αρχές την Ημέρα της Ευρώπης για να δείξουν ότι δεν αντέχουν άλλο. Τα σύνορα παρέμεναν κλειστά για οκτώ εβδομάδες λόγω της επιδημίας.

Εκδηλώσεις αντίστασης στα μέτρα κατά της πανδημίας εκδηλώνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην Στουτγκάρδη κατά των μέτρων, υποστηρίζοντας ότι περιορίζουν την ελευθερία τους. Η αστυνομία ήταν παρούσα αλλά δεν επενέβη για να διαλύσει την συγκέντρωση.

«Πρέπει να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε περιθωριακοί, οικολόγοι ή χίππηδες του AFD. Αυτοί οι άνθρωποι εδώ είναι από την καρδιά της κοινωνίας που όπως πάντα είναι υπεύθυνοι και χειραφετημένοι πολίτες», δήλωσε ένας από τους γερμανούς διαμαρτυρόμενους.

Αρκετές εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στη Βέρνη και τη Ζυρίχη της Ελβετίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της καραντίνας, αψηφώντας τις αυστηρές προειδοποιήσεις της αστυνομίας να μην παραβούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Στη Βέρνη ήταν μάλιστα το δεύτερο Σάββατο κινητοποιήσεων.

Στην Πολωνία συνελήφθησαν 38 επιχειρηματίες σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας. Εκτός από την άρση των μέτρων αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν και η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Οι συλλήψεις έγιναν γιατί οι διαδηλωτές δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες και δεν τηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας.

Υποστηρίζεται ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω του δικτύου 5G

Διαδήλωση στο Μόναχο κατά του δικτύου 5G

Διαδήλωση στο Μόναχο κατά του δικτύου 5G

Παράλληλα στο διαδίκτυο οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας και τα αποκαλούμενα fake news γύρω από  το κορωνοϊό. Ξεκινώντας από την άποψη ότι ο «κατασκευασμένος» ιός «ξέφυγε» από κινεζικό εργαστήριο και φθάνοντας μέχρι το ότι η πανδημία μεταδίδεται μέσω 5G, την τελευταία γενιά σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Παρούσα και η Εναλλακτική για τη Γερμανία

Διαδήλωση κατά των μέτρων στο Βερολίνο

Διαδήλωση κατά των μέτρων στο Βερολίνο

Το παρών στις διαδηλώσεις δίνουν στελέχη του ακροδεξιού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Αν λάβει πάντως κανείς υπόψη ότι η κίνηση αυτή δεν είναι οργανωμένη, καταφέρνει να κατεβάσει στο δρόμο σημαντικό αριθμό διαδηλωτών. Λέγεται μάλιστα ότι τα αιτήματά τους για χαλάρωση εισακούστηκαν από ορισμένους τοπικούς πρωθυπουργούς της χώρας, οι οποίοι την Τετάρτη σε σύσκεψη με την καγκελάριο τάχθηκαν υπέρ της άρσης περιοριστικών μέτρων, κάτι που έμοιαζε αδιανόητο μερικές μέρες πριν.

"google ad"

Ο ρόλος του Μπιλ Γκέιτς και άλλων «σκοτεινών δυνάμεων»

Διαδήλωση κατά των μέτρων στο Βερολίνο

Διαδήλωση κατά των μέτρων στο Βερολίνο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας Γκέοργκ Μάιερ διαπιστώνει πάντως το τελευταίο διάστημα αλλαγή κλίματος στη γερμανική κοινωνία.

Ενώ στην αρχή της κρίσης ο κόσμος επικροτούσε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης, τώρα πολλοί επιστρέφουν στο «εμείς, ο απλός λαός εναντίον της εξουσίας», δηλώνει ο επικεφαλής του συμβουλίου τοπικών πρωθυπουργών και προσθέτει:

«Η κριτική των πολιτών είναι απολύτως αποδεκτή, μιας και πρόκειται για μέτρα που περιορίζουν θεμελιώδη δικαιώματα. Αυτό όμως που μας ανησυχεί είναι η απόπειρα εξτρεμιστών να καρπωθούν τις διαδηλώσεις».

Ο γερμανός πολιτικός θεωρεί, τέλος, πως σε μεγάλα τμήματα της γερμανικής κοινωνίας είναι διαδεδομένη «η άποψη ότι η πανδημία προσχεδιάστηκε για να ελέγχονται οι πληθυσμοί και ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβονται ο Μπιλ Γκέιτς και άλλες σκοτεινές δυνάμεις. Και εδώ οι διαδηλώσεις αποκτούν γρήγορα αντισημιτικό χαρακτήρα».

Spiegel Onlinedpakna

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...