14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κούλογλου στο Sputnik: Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τους ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές

Ημερομηνία:

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου τόνισε, αναφερόμενος στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ότι «καμιά φορά τα υπερεγώ κάνουν κακό, όπως και ο εγωισμός».

Την άποψη ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε καθότι υπερίσχυσε «ο εγωισμός και ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του πάνω από την επίτευξη της συμφωνίας για την οποία τόσο εργάστηκε» εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Sputnik. Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν λόγο να συνεχίσουν τη συμπόρευση τους μετά τις εκλογές ενώ τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική βουλή.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε τα εξής: «Η παραίτηση Κοτζιά είναι μια προσωπική επιλογή. Θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο. Ενώ προσπάθησε να λύσει τα θέματα που χρόνιζαν για δεκαετίες, από την άλλη πλευρά έχει έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα που μαζί με τον προσωπικό του εγωισμό, τον τοποθέτησε πάνω από την επίτευξη της συμφωνίας για την οποία τόσο είχε εργαστεί και ο ίδιος με σκοπό τη συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής» επισήμανε. «Καμιά φορά τα υπερεγώ κάνουν κακό, όπως και ο εγωισμός», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείς σχετικά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει άμεση εμπλοκή του Καμμένου στην αποχώρηση Κοτζιά» πέρα από τη γενικότερη διάσταση που εκδηλώθηκε γύρω από το ονοματολογικό ζήτημα.

Την ίδια στιγμή όμως εξήγησε ότι μετά τις εκλογές η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν πρέπει να συνεχιστεί λόγω ιδεολογικών διαφορών.

«Με το τέλος των μνημονίων και μετά τις επόμενες εκλογές κλείνει ένας ιστορικός κύκλος και από εκεί και πέρα οι ιδεολογικές διαφορές που έχουμε με τους ΑΝΕΛ δείχνουν ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους. Το κάθε κόμμα έχει τη δική του πλατφόρμα» υπογράμμισε, προαναγγέλλοντας ότι η κυβερνητική συνεργασία θα συνεχιστεί για την πάταξη της διαφθοράς.

«Υπήρχε μια συμφωνία συνεργασίας γύρω από το θέμα της αποχώρησης από τα μνημόνια κάτι που επετέυχθη. Υπήρχε και για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αυτό όμως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Θα έχουμε τη διαλεύκανση ιστορικών σκανδάλων όπως της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και μερικών άλλων. Αλλά μόλις γίνουν εκλογές, ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του, δηλαδή κάθε κόμμα θα πορευτεί με βάση τις ιδεολογικές του επιλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως τόνισε, δεν θεωρεί ότι θα γίνουν εκλογές σύντομα. «Η κυβέρνηση θα κοιτάξει να εφαρμόσει τα μέτρα ελάφρυνσης που έχει εξαγγείλει, αύξησης του κατώτατου μισθού και του υποκατώτατου, μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών και φυσικά μη περικοπή των συντάξεων. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του και η κυβέρνηση θα κριθεί πάνω σε αυτό» εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή, αλλά δεν γνωρίζει για το αν θα περάσει από τη βουλή των Σκοπίων.

«Το γεγονός ότι ανέλαβε και ο Πρωθυπουργός το Υπουργείο Εξωτερικών όπως είπε κιόλας υποδηλώνει ότι μένει προσηλωμένος στην τήρηση της συμφωνίας» ανέφερε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...