Κρήτη: Ανέγερση κέντρου νεότερης και σύγχρονης εικαστικής

Κανένα σχόλιο

Την στήριξη της Περιφέρειας στην ανέγερση και λειτουργία κέντρου νεότερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας που θα ανήκει στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ), ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας παρουσία Αρχών, φορέων και πλήθους πολίτων, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στα εγκαίνια της έκθεσης έργων Διαμαντοπούλου που ανήκουν την συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη.

Η ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη έγινε σε συνέχεια της ομιλίας του καθηγητή και προέδρου της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξη Καλοκαιρινού, ο οποίος παράλληλα με το καλωσόρισμα στην έκθεση, παρουσίασε τα σχέδια του δρομολογούμενου κέντρου σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας το οποίο -όπως είπε -θα αναγερθεί εντός των τειχών επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου σε οικόπεδο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, θα καλύπτει έκταση περίπου 2000 τμ και θα αναλάβει την λειτουργία του η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ).

Η ανακοίνωση της υλοποίησης του έργου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παριστάμενους ο δε κ. Καλοκαιρινός ευχαριστώντας δημόσια τον Περιφερειάρχη, αναφέρθηκε την αναγκαιότητα της υλοποίησης του κέντρου που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την Κρήτη.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις