Κρήτη: Εκστρατεία ενημέρωσης για την ενδοοικογενειακή βία

Κανένα σχόλιο
Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την ενημερωτική εκστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την συνάντηση που είχε με την Αστυνόμο Α’ Ελένη Παπαθανασίου, προϊσταμένη γραφείου ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.

Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης εστιάζει στην αντιμετώπιση της βίας εις βάρος των γυναικών, στην ενδοοικογενειακή βία, ενώ το διάστημα αυτό είναι σε εξέλιξη θεματική ενημέρωση που αφορά το παιδί και συγκεκριμένα την προστασία του από πιθανή κακοποίηση, είτε σεξουαλική είτε ψυχολογική, αλλά και την προστασία του στο διαδίκτυο

Στη συνάντηση, στη Περιφέρεια Κρήτης, η κα. Παπαθανασίου ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για την υλοποίηση της καμπάνιας στο νησί και ευχαρίστησε στις δηλώσεις της δημόσια την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της που συνδράμουν στην υλοποίηση του έργου της ΕΛ.ΑΣ. στον ευαίσθητο αυτό τομέα

«Η εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2019 είναι σε εξέλιξη και το διάστημα αυτό υλοποιούμε παράλληλα την τρίτη θεματική ενότητα που αφορά την προστασία των παιδιών τόσο από τη σεξουαλική κακοποίηση όσο και από την προστασία στο διαδίκτυο. Ενημερώσαμε σήμερα τον Περιφερειάρχη τον οποίο και ευχαριστούμε για την στήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας, των αρμόδιων υπηρεσιών της» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αστυνόμος Α΄ προϊσταμένη στο γραφείο ενημέρωσης της ΓΑΔΠ Κρήτης.

"Sponsored links"

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, ευχαριστώντας την κα. Παπαθανασίου για την ενημέρωση, ανέφερε στις δηλώσεις του, ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την ευαίσθητη αυτή εκστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες και είναι υποχρέωση μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και το ανθρώπινο δυναμικό μας να συμβάλλουμε, και η συνεργασία που έχουμε αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα».

Η καμπάνια ενημέρωσης

Από το Νοέμβριο του 2019 έχει ξεκινήσει από την Ελληνική Αστυνομία, εκστρατεία ενημέρωσης με τον τίτλο «Έχεις φωνή – είμαστε δίπλα σου».

Από την πλευρά της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και οι πολίτες αλλά και αυτοί που δέχονται τη βία, για να γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν και που μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη τους κάποιο περιστατικό ή σε περίπτωση που είναι αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Για το σκοπό αυτό, στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων σε όλη την Επικράτεια, έχουν ιδρυθεί γραφεία τα οποία είναι αρμόδια για την ενδοοικογενειακή βία. Στις Διευθύνσεις της Αστυνομίας των νομών της Κρήτης λειτουργούν Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας, όπως επίσης και Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας των νομών τα οποία έχουν στελεχωθεί με εκπαιδευμένους και έμπειρους αστυνομικούς.

Επιπλέον, υπάρχει συνεργασία με αρμόδιους φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες, ώστε να παρέχονται οι ανάλογες κατευθύνσεις και πληροφορίες για όποιο πρόσωπο έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία ή για όποιο ανήλικο έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση προκειμένου να αναζητηθούν οι κατάλληλες δομές στέγασης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις