19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κρήτη: Η μάχη για ένα κιλό ρύζι και οι «πλούσιοι» των 7.500 ευρώ

Ημερομηνία:

του Λ.Βαρδάκη

Η εξαθλίωση των Ελλήνων, η ανέχεια και η φτωχοποίηση του πληθυσμού όσο περνά ο καιρός επιδεινώνονται με απρόβλεπτες συνέπειες. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε η κάθε είδους υλική βοήθεια σε οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες για την επιβίωσή τους είναι πολύ σημαντική.

Δυστυχώς σε αυτές τις οικογένειες συμπαραστάτες και στήριγμά τους είναι οι απλοί πολίτες , που αν και εκείνοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εντούτοις από το υστέρημά τους βοηθούν τους συνανθρώπους μας που πέραν των άλλων αντιμετωπίζουν και την αναλγησία της πολιτείας.

Το ίδιο το κράτος είναι εκείνο που προσπαθώντας υποτίθεται να βοηθήσει φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, αποκλείοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος των πολιτών από την  υλική βοήθεια, προτάσσοντας τους αριθμούς μπροστά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

​Γιατί πως αλλιώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τους καρεκλοκένταυρους που σαν άλλοι «εκτιμητές» της πείνας καθορίζουν το όριό της και αποφασίζουν με μοναδικό κριτήριο τους αριθμούς;

Ένα τέτοιο φαινόμενο αναδείχτηκε σε όλο του το μεγαλείο στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Κρήτη όταν αποκαλύφθηκε το μέγεθος της μιας αδικίας που συντελείται εις βάρος οικογενειών που «τόλμησαν» αψηφώντας την κρίση και τις επιπτώσεις της, να φέρουν στον κόσμο παιδιά, πολλά παιδιά.

Σε αυτές τις μανάδες και τους πατεράδες που στερούνται τα πάντα για να μεγαλώσουν τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο, η πολιτεία αντί να στέκεται αρωγός στην τιτάνια και αξιέπαινη προσπάθειά τους, βάζει συνεχώς προσκόματα ακόμα και για ένα κιλό ρύζι!

​Αυτό ανέδειξε η εκπομπή. Το παράπονο τρίτεκνων οικογενειών να λάβουν ως βοήθεια.. ένα κιλό ρύζι, λόγω του κανονισμού που μετρά την αξιοπρέπεια και την ανάγκη για τροφή όσο ένα.. κόκκο ρύζι, διότι, απέκτησαν λέει πρόσφατα τρίτο παιδί.

Ο  πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων κ Μανόλης Αχλαδιανάκης ο οποίος μίλησε στην εκπομπή, σηκώνει τα χέρια ψηλά αφού ο κανονισμός του κράτους είναι … κανονισμός και ανέφερε ότι δεν είχαν το δικαίωμα να λάβουν ποσότητα ρυζιού σαν νέοι γονείς ,η οποία σημειωτέων εκκρεμούσε από το 2013.

Παρενέβη και ο Γιώργος Βιδάκης πρόεδρος της  περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κρήτης προτείνοντας να δοθεί στους δικαιούχους λιγότερη ποσότητα για να λάβουν τη βοήθεια και εκείνοι που πρόσφατα έγιναν τρίτεκνοι.

Εκεί έφτασε η κατάσταση, να γίνεται λόγος για ένα κιλό ρύζι στην Ελλάδα του 2015 με τους νόμους κάθε άλλο παρά να υποστηρίζουν το σωστό και δίκαιο ,αλλά αντίθετα να εξωθούν τους περισσότερους στον αναθεματισμό του λεγόμενου κράτους δικαίου.

Αποκορύφωμα αυτού του παραλογισμού όπως είπε ο κ. Αχλαδιανάκης είναι οι τελευταίες αποφάσεις για μείωση των δικαιούχων επισιτιστικής βοήθειας αφού το εισοδηματικό όριο από τα 17 χιλιάδες ευρώ έπεσε στα 7.000 για να μπορεί κάποια τρίτεκνη οικογένεια να λάβει αυτή τη βοήθεια.

Δηλ. με λίγα λόγια μια οικογένεια με τρία παιδιά ή ένας πολύτεκνος μπορεί να ζήσει τα παιδιά τους με 17.000 με 15.000 ή με…7.500 χιλιάδες ευρώ, να πληρώνει φόρους,χαράτσια φουσκωμένους λογιαριασμούς ΔΕΗ ,δάνεια κ.α.

Αν σήμερα θεωρείται πλούσιος κάποιος που έχει εισόδημα 8.000 ευρώ το χρόνο τότε δυστυχώς το τρένο μας έχει προσπεράσει να ιλιγγιώδη ταχύτητα και εμείς απλώς καουνάμε το μαντήλι.

"google ad"

Πάντως για να ολοκληρώσω το ρεπορτάζ δίνοντας και μια νότα αισιοδοξίας ,στο τέλος οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παρέμβουν από κοινού για να βρεθεί λύση και για τους «νέους τρίτεκνους».

Μένει να συμφωνήσουν οι «παλιοί». Αντί να λάβουν 40 κιλά ρύζι δέχονται τα 38 και τα υπόλοιπα να δοθούν στους νέους;

Εσείς τι λέτε θα δεχθούν;

cna.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...