Κρήτη: Καταθέτουν φάκελο για να λάβει η τσικουδιά τη θέση που της αξίζει

Κανένα σχόλιο

Με αντικείμενο τα νέα δεδομένα διακίνησης και πώλησης της τσικουδιάς αλλά και το νέο καθεστώς έκδοσης αδειών απόσταξης πραγματοποιήθηκε η Γενικη Συνέλευση του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου.

Εκεί τέθηκαν για μια ακόμη φορά όλα τα θέματα που ταλανίζουν τους αποσταγματοποιούς, τα οποία έχουν οδηγήσει την παραδοσιακή κρητική τσικουδιά στο…περιθώριο.

Με δεδομένα τα προβληματα και την κατάσταση που ολοένα και «σφίγγει» τον κλοιό σε βάρος των παραδοσιακών καζανάρηδων, η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα είναι να καταρτιστεί και να κατατεθεί ο φάκελος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο να «τρέξουν» οι διαδικασίες και η κρητική τσικουδιά που παράγεται με παραδοσιακό τρόπο να χαρακτηριστεί προϊόν ΠΟΠ.
Αποφασίστηκε εν ολίγοις – επιτέλους – να γίνουν οι ενέργειες εκείνες, ώστε ένα από τα προϊόντα για τα οποία ειναι γνωστή η Κρήτη, να λάβει τη θέση που του αξίζει.

"Sponsored links"

Ο πρόεδρος των παραδοσιακών αποσταγματοποιών, ο κ. Σταθης Φραγκιαδάκης, τόνισε πως γίνονται οι κινήσεις ωστε οι καζανάρηδες να είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση. Στο πλευρό τους έχουν μάλιστα γνώστες της διαδικασίας, ωστε το αποτέλεσμα να είναι επιτυχές και τα βήματα που θα γίνουν να είναι σωστά και σταθερά.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα προβλήματα που τέθηκαν ήταν και το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των σταφυλιών εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις