Κρήτη: Κατεδαφίζονται αυθαίρετα σε παραλίες και αιγιαλούς

Κανένα σχόλιο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων και στην Κρήτη σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχει δώσει ο υπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης τις οποίες επανέλαβε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη από μέρα σε μέρα αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης σε πρώτη φάση 150.000 ευρώ ώστε με απευθείας ανάθεση να ξεκινήσουν τα συνεργεία την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό πολλών περιοχών του νησιού μας.

Μόνο στο νομό Λασιθίου είπε η κ. Κοζυράκη εκκρεμούν 130 πρωτόκολλα κατεδάφισης ενώ η μερίδα του λέοντος αφορά αυθαιρεσίες ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα και αλλού.Την ίδια ώρα στους υπόλοιπους νομούς έχουν υπογραφεί κατά μέσο όρο 80 πρωτόκολλα κατεδάφισης για κάθε περιφερειακή ενότητα που σημαίνει πρόσθετη χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο.

"Sponsored links"

Επίσης αναμένονται κινήσεις από το Δήμο Ιεράπετρας για την απομάκρυνση παραπηγμάτων από το νησί Χρυσή ενώ και η δασική υπηρεσία Λασιθίου τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με το Δήμο τώρα που τελειώνει η τουριστική περίοδος θα συνδράμει ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί.
Πάντως ο κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν και το 2019 αφού αναμένονται και άλλες αποφάσεις καθώς το πρόβλημα στην Κρήτη είναι έντονο κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις καταπατήσεις του αιγιαλού.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις