Κρήτη: Με το μηχάνημα PET/CT στο ΠΑΓΝΗ οι καρκινοπαθείς γλιτώνουν πλέον τα ψυχοφθόρα και πανάκριβα ταξίδια εκτός νησιού

Κανένα σχόλιο

«Σάρκα και οστά» αναμένεται να πάρει εντός ολίγων μηνών ένα αίτημα χρόνων της ιατρικής κοινότητας του νησιού, με τη συνδρομή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που δωρίζει στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΠΑΓΝΗ το πρώτο στην Κρήτη PET CT (ποζιτρονικό/αξονικό τομογράφο), βήμα θετικό που έρχεται να συμπληρωθεί με τη δημιουργία μονάδας παραγωγής των απαιτούμενων ραδιοφαρμάκων, που θα λειτουργεί στο ΠΑΓΝΗ.

Το μηχάνημα, αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας στην Κρήτη, απαλλάσσοντας τους ασθενείς από τα ψυχοφθόρα ταξίδια στην Αθήνα, τα οποία αναγκάζονταν να κάνουν προκειμένου να υποβληθούν σε πανάκριβες εξετάσεις που πλέον το ΠΑΓΝΗ, ως νοσοκομείο αναφοράς στη χώρα, θα παρέχει με χαμηλό κόστος για το Δημόσιο.

Το μεγάλο βήμα για την ενίσχυση της υγειονομικής αυτάρκειας της Κρήτης και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας έγινε με την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της σύμβασης δωρεάς με το κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την προμήθεια του πρώτου στην Κρήτη PET/CT, όπως και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής των απαιτούμενων ραδιοφαρμάκων στο ΠΑΓΝΗ. Στην Κρήτη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα εγκατεστημένο σύστημα PET/CT, με συνέπεια την αναγκαστική μετακίνηση μεγάλου αριθμού ασθενών στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτή την εξέταση, με υψηλό οικονομικό και ψυχολογικό κόστος.

"Sponsored links"

Το σύστημα PET/CT, που θα τοποθετηθεί στο ΠΑΓΝΗ και θα είναι το μοναδικό στην Κρήτη, εκτός από την Ογκολογία, χρησιμοποιείται και σε άλλα ιατρικά πεδία, όπως η Νευρολογία και η Καρδιολογία. Πέρα όμως από τον εξελιγμένο αυτό τομογράφο, στο ΠΑΓΝΗ θα εγκατασταθεί και η μονάδα παραγωγής του ραδιοφαρμάκου που χορηγείται στους ασθενείς πριν την εξέταση, το οποίο μέχρι σήμερα παράγεται σε μία και μόνο ιδιωτική επιχείρηση.

Η λειτουργία το συστήματος PET-CT και της μονάδας παραγωγής του απαιτούμενου ραδιοφαρμάκου το επόμενο διάστημα, θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες Υγείας της Κρήτης, συμβάλλει στην υγειονομική της αυτάρκεια και καθιστά το ΠαΓΝΗ νοσοκομείο αναφοράς για την χώρα μας, βελτιώνοντας ουσιαστικά τη ποιότητα διαγνωστικής και θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών στο νησί μας.

neakriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις