Κρήτη: Ξενοδοχοϋπάλληλος κατάρρευσε λόγω της υπερεκμετάλλευσης – Εργαζόταν 15ώρα για ένα μήνα χωρίς ρεπό

Κανένα σχόλιο

Εργαζόταν για 15 ώρες την ημέρα, επί έναν μήνα, σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία του ίδιου ιδιοκτήτη, και χωρίς ρεπό. Το αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει και να χρειαστεί αναρρωτική άδεια. Όταν επέστρεψε στη δουλειά του, διαπίστωσε ότι τα καθήκοντά του είχαν ανατεθεί σε άλλον συνάδελφό του και ο ίδιος είχε στην ουσία “υποβιβαστεί”.

Στη σοβαρή αυτή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, η διοίκηση του οποίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Ακόμα ένα περιστατικό, δυστυχώς, καταγγέλθηκε στο Σωματείο μας από συνάδελφο εργαζόμενο θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης .

"Sponsored links"

Συγκεκριμένα  εργαζόμενος μας δήλωσε ότι  εργαζόταν καθημερινά 15 ώρες για ένα μήνα, χωρίς ρεπό,  και μάλιστα σε 2 διαφορετικά ξενοδοχεία συγχρόνως, ιδιοκτησίας ίδιου εργοδότη, σε τουριστική περιοχή του νομού Ηρακλείου με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η διάγνωση του νοσοκομείου αναφέρει “Υπογλυκαιμία λόγω εντατικής εργασίας και μειωμένη λήψη υγρών – τροφής με ορθοστατική υπόταση και χρήζει αναρρωτικής άδειας”.

Με την επιστροφή του εργαζόμενου στην εργασία του μετά την αναρρωτική του άδεια με έκπληξη ο ίδιος διαπίστωσε ότι άλλος εργαζόμενος εργαζόταν αντί για αυτόν στη  θέση του και στον ίδιο πρότειναν άλλη θέση κατώτερη (βλαπτική μεταβολή)  σε άλλο ξενοδοχείο του ίδιου ιδιοκτήτη.

Αυτές τις καταστάσεις δυστυχώς βιώνουν οι εργαζόμενοι στους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με αυτά που μας καταγγέλλουν, πράγμα που αποδεικνύεται ακόμα και σε μεγαλύτερη έκταση κατά τους επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιούνται.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει καταγγελθεί στους αρμόδιους φορείς για περαιτέρω  έλεγχο .
Καλούμε την Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά  να πάρει μέτρα προστασίας  για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ενισχύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό έτσι ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Το Σωματείο μας παραμένει στην πρώτη γραμμή μαζί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την διασφάλιση της εργατικής νομοθεσίας”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις