14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κρήτη: Παράσταση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν αγρότες στον ΕΛΓΑ

Ημερομηνία:

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων αναφέρει:

“Το Σάββατο 25 Γενάρη πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επίσκεψη εργατικών σωματείων και λαϊκών φορέων του Νομού Ηρακλείου στο Μπλόκο Πραιτωρίων, για την έκφραση αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα μας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πλήθος μικρομεσαίων αγροτών, εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Καζαντζάκης, του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, εργαζομένοι, κάτοικοι της περιοχής.

Το καλωσόρισμα των φορέων έκανε εκ μέρους του Μπλόκου ο Μανόλης Καρκαβάτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, ενώ χαιρέτισαν οι Νικήτας Κόκκινος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων, Θανάσης Μακαρατζής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Βουρλιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών, Ανδρέας Κριαράς, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Χαρά Λάππα, μέλος της Γραμματείας της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ) και ο Μάνος Μαμαγκάκης μέλος της ΕΓ του ΜΑΣ και του ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου Επιστήμης Υλικών. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο βουλευτής Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. Μανώλης Συντυχάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Φαιστού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Ζαχαριουδάκης.

Στους χαιρετισμούς των σωματείων αναφέρθηκε ότι στόχος της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, είναι το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, το πέρασμα της παραγωγής τους σε μεγάλους επιχειρηματίες – αγρότες, ότι ο κοινός αγώνας εργατιάς – αγροτιάς έχει σημασία να συνεχίσει γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, κάτι που έχει μεγάλη σημασία ειδικά μπροστά στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το Μπλόκο Πραιτωρίων χαιρετίζει τους συναδέλφους μας αγρότες, τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες που στέκονται στο πλάι του δίκαιου αγώνα μας! Είναι ελπιδοφόρα η αλληλεγγύη σε τέτοιους δύσκολους αγώνες, όπως είναι ελπιδοφόρο ότι δεκάδες Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι από σήμερα κλιμακώνουν τον αγώνα τους και στήνουν νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα! Στα Χανιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων προχωρά σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 29/1 στην λατεία Δημοτικής Αγοράς στις 11 πμ, στο νότιο Ρέθυμνο οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πλατάνου και Μελάμπων προχωράνε σε αγωνιστικό ραντεβού την Παρασκευή 31/1 στις 10 πμ στις Μάντρες και στα Ανώγεια ο Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων καλεί στο Δισταύρι στις 12 το μεσημέρι!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με παρέμβαση στον ΕΛΓΑ, καλώντας και τους υπόλοιπους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού, με κύριο αίτημα την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ και ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΚΟ! Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να μη πιπιλάει την καραμέλα ότι ο ΕΛΓΑ σύμφωνα με τον κανονισμό του δεν αποζημιώνει καταστροφές από τον δάκο. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, όπως ξέρει να στηρίζει από τον κρατικό προϋπολογισμό τους διάφορους μεγαλοκαρχαρίες με φοροαπαλλαγές, άμεσες επιδοτήσεις και εγγυημένες αποδόσεις στις επενδύσεις τους!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00 πμ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...