12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κρήτη: 6.500 μαθητές υποψήφιοι στις Πανελλαδικές, 6.000 υποψήφιοι στις εκλογές!

Ημερομηνία:

Είναι από τα κωμικοτραγικά της περιόδου που ζούμε.

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών στην Κρήτη είναι 6.417, από τους οποίους 5.902 εξετάζονται γραπτώς και 515 προφορικά.

Στα Χανιά, στο σύνολό τους, είναι 1.632 υποψήφιοι, 1.524 γραπτά και 108 προφορικά εξεταζόμενοι. Έχουμε 1.271 υποψήφιους Γενικών Λυκείων, 1.210 γραπτώς και 61 προφορικά εξεταζόμενους και 361 υποψήφιους ΕΠΑΛ, 314 γραπτώς και 47 προφορικά εξεταζόμενους.

Την επόμενη Κυριακή θα «μονομαχήσουν» 100 συνολικά συνδυασμοί που αποτελούνται από 6.019 υποψηφίους – αν μετρήσει κανείς και όσους κατεβαίνουν ανεξάρτητοι.

Στα Χανιά θα έχουμε 1.591 υποψήφιους, δηλαδή, μόλις 41 λιγότερους υποψήφιους σε σχέση με όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές στο νομό!

Κι όμως, παρά τον τεράστιο αριθμό υποψήφιων το ενδιαφέρον των πολιτών μοιάζει αναιμικό.

Βλέπετε, ουδείς φαίνεται να πείθει με το όραμα που προβάλλει ενώ υποσχέσεις έχουν δοθεί τόσες φορές που πλέον ουδείς φαίνεται να πιστεύει ή να δίνει σημασία σε όσα λέγονται.

Δεν πραγματοποιείται πολιτικός διάλογος παρά μόνο σε ένα επιφανειακό επίπεδο γιατί ουδείς πιστεύει ότι η συμμετοχή σε αυτό τον διάλογο μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Βεβαίως, μέσω των κοινωνικών μέσων, όπως το facebook, δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει ενδιαφέρον λόγω του αριθμού των likes που λαμβάνουν υποψήφιοι, όμως η εντύπωση η δική μας είναι πως το ενδιαφέρον περιορίζεται σε ένα κύκλο ανθρώπων που συνδέονται με τους συνδυασμούς. Άλλωστε, με τόσους υποψήφιους, δεν είναι δύσκολο να μαζέψεις ένα μεγάλο αριθμό …like.

Αυτό όμως που κρύβεται, είναι η μεγάλη μάζα των ανθρώπων του τόπου μας που παρακολουθούν τις διαδικασίες από απόσταση και με αδιαφορία. Τόσο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές.

Το απλό γεγονός είναι δε θυμόμαστε εδώ και πολλά χρόνια τόσο υποτονικό κλίμα σε εκλογές. Και όλα αυτά… με 6.000 υποψήφιους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...