Κρητικοί Καζανάρηδες: Μας έπιασαν στον ύπνο. Πάνε να μας εξοντώσουν για την τσικουδιά

Κανένα σχόλιο

Εν μέσω διαμαρτυριών και έντονης δυσφορίας από την πλευρά των αποσταγματοποιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου τους στο Ηράκλειο με αφορμή την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ που υποχρεώνει από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου τους καταστηματάρχες που θα αγοράσουν τσικουδιά να αναρτήσουν τα στοιχεία του παραγωγού σε εμφανές σημείο μέσα στα κατάστηματά τους διαφορετικά θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Από την άλλη πλευρά απαγορεύει στον παραγωγό να διακινεί τη ρακή του σε μπουκάλι με το δικό του όνομα. Στην περίπτωση που το πράξει θα καταβάλει κι εκείνος ισόποσο πρόστιμο.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όπως δήλωσε στο ekriti o πρόεδρος των αποσταγματοποιών κ.Στάθης Φραγκιάδακης υπήρξε έντονος προβληματισμός από τους παραγωγούς τσικουδιάς καθώς εάν εφαρμοστεί η εγκύκλιος θα σημάνει και την καταστροφή του κλάδου και ζήτησαν από τους βουλευτές να παρέμβουν στο υπουργείο οικονομκών και στην Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων ώστε να ανασταλεί η ισχύς της εγκυκλίου.

"Sponsored links"

Οι βουλευτές Ηρακλείου από όλα τα κόμματα όπως οι κ.Κεγκέρογλου,Αυγενάκης,Δανέλης,που παραβρέθηκαν στη συνέλευση αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.Βαρδάκης και Ηγουμενίδης
που έστειλαν αντιπροσώπους δεσμέτηκαν τη Δευτέρα το πρωί να παρέμβουν στην υφυπουργό οικονομικών κ.Κατερίνα Παπανάτσιου και στον Διοικητή της ΑΑΔΑΕ κ.Πιτισιλή και να ζητήσουν την αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου και ταυτόχρονα οι αποσταγματοποιοί να διαμορφώσουν τις δικές τους προτάσεις και στη συνέχεια σε συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς να συζητήσουν εκ νέου όλα τα δεδομένα.

Μας έπιασαν στον ύπνο δήλωσε με νόημα ο κ.Φραγκιαδάκης αφού προηγουμένως δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το σχεδιασμό ώστε να είχαμε προετοιμαστεί.Εμείς θέλουν τη νομιμόμητα αλλά μέσα από διαδικασίες που δεν θα θίγουν τα επαγγελμάτικά μας συμφέροντα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις