Κρητικός ιερέας μιλά για τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό: “Να βλέπεις τον χάρο να έρχεται και να φεύγει, χωρίς δυνάμεις να αντισταθείς από μόνος σου”

Κανένα σχόλιο

Προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και χρειάστηκε μετά την επιβεβαίωση του θετικού τεστ να νοσηλευθεί στο ΠΑΓΝΗ για ένα 12ήμερο, λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του.

Ο λόγος για έναν ιερωμένο τον π. Ζαχαρία, ο οποίος κατάφερε να νικήσει τον ιό και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο ιερέας ένιωσε την ανάγκη να περιγράψει δημόσια τα συναισθήματα, την αγωνία και τον φόβο που ένιωσε τις δύσκολες αυτές ημέρες και παράλληλα να ευχαριστήσει όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του, γιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ, όπως επίσης συγγενείς και φίλους.

"Sponsored links"

Στην επιστολή του ο π. Ζαχαρίας αναφέρει:

“Μετά από 12 μέρες νοσηλείας -λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού-, στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου, επέστρεψα στο σπίτι.

Μια περιπέτεια χωρίς προηγούμενο. Να βλέπεις τον χάρο να έρχεται και να φεύγει, χωρίς δυνάμεις να αντισταθείς από μόνος σου.

Αλλά μια βοήθεια απ’ έξω, των γιατρών και νοσοκόμων με τις επεμβάσεις τους, – τεχνικές και ανθρώπινες, συναισθηματικές- να δίνουν μια μάχη για την ζωή και την ποιότητα ζωής του κάθε ασθενή.

Μια βοήθεια απ’ έξω, σαν αύρα και χάδι πνοής στο πρόσωπο από της ευχές των πατέρων από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα των πατέρων του Αγίου Όρους και της γερόντισσας και των αδελφών της Καλυβιανής.

Μια βοήθεια απ’ έξω , χείρα βοήθειας που σκούπιζε τον ιδρώτα  και στήριζε σ’ αυτόν τον άνισο αγώνα, από όλους τους συγγενείς και φίλους .

Μια βοήθεια απ’ έξω που επιβεβαίωνε τους δεσμούς αγάπης που με δένουν με την σύζυγο μου και τα παιδιά μου.

Με ποια λόγια να ευχαριστήσω όλους εσάς;

Όλα είναι φτωχά και ανεπαρκή.

"Sponsored links"

Βγαίνει εκ βάθους ψυχής ένα ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ που μας αγαπά τόσο πολύ!

Μέχρι εσχάτων της ζωής μου θα εύχομαι στο θυσιαστήριο για όλους εσάς.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλη αυτή την αγάπη.

Παπά Ζαχάρης”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις