Κρητικός Ιχνηλάτης: Η πανάρχαια ράτσα σκύλου που ζει μόνο στο νησί μας | Φωτός+Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Ήδη από τα Μινωϊκά χρόνια η αγάπη των Κρητικών για το κυνήγι ήταν δεδομένη. Ο άγριος κι ελεύθερος χαρακτήρας των ντόπιων τους οδηγούσε να επιζητούν τις εξορμήσεις στη φύση. Ιδανικός σύντροφος στα κυνήγια τους; Ο Κρητικός Ιχνηλάτης, μία πανάρχαια ράτσα σκύλων που εμφανίζεται σε τοιχογραφίες τεσσάρων και πλέον χιλιάδων χρόνων.

Μεσαίου μεγέθους με εξαιρετικά επίμονο και νευρικό χαρακτήρα δεν ησυχάζει αν δεν ξετρυπώσει τον λαγό, το αγριοκούνελο και, γενικά, το θήραμά του! Τα αθλητικά του προσόντα είναι εντυπωσιακά και πραγματικά μπορεί να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, επιδεικνύοντας πελώρια αντοχή. Όσο για το έδαφος που τον ευνοεί; Η κρητική αυτή ράτσα δεν χαμπαριάζει από κακοτράχαλα ρουμάνια και απόκρημνες πλαγιές, αφού είναι ικανή να υπερπηδήσει οποιοδήποτε εμπόδιο για να πετύχει τον σκοπό της.

Παρόλο τον δυναμικό όμως χαρακτήρα είναι κι ένα σκυλί που κάνει για το σπίτι: πολύ φιλικό, πολύ ήπιο και συντροφικό θα αγαπηθεί και θα αγαπήσει με πάθος. Χρειάζεται όμως μπόλικη άσκηση, γιατί είναι μέσα στο DNA του. Χωρίς αυτήν θα μαραζώσει.

"Sponsored links"

Φυσικά, αν κάποιος θέλει να αγοράσει έναν αυθεντικό Κρητικό Ιχνηλάτη θα πρέπει να ξοδευτεί. Έχουν καταγραφεί αγοραπωλησίες κουταβιών που πέρασαν ακόμη και τα χίλια ευρώ! Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η ράτσα κουβαλά τον αυθεντικό κρητικό χαρακτήρα: ελεύθερη, άγρια κι επίμονη, αγαπά τους φίλους του και κυνηγά τους εχθρούς του!

Ο Κρητικός Ιχνηλάτης εν δράσει

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις