Κρούσματα κορονοϊού από τα νησιά θα μεταφερθούν στις ΜΕΘ της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Κρούσματα κορονοϊού από τα νησιά θα εξυπηρετήσουν οι ΜΕΘ της Κρήτης που διαθέτουν ακόμα ανοικτά κρεβάτια. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από χθες ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για να μεταφερθούν σε κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νησιού κρούσματα κορονοϊού από την Ρόδο, τη Μυτιλήνη και άλλα νησιά του Αιγαίου που δεν διαθέτουν επαρκείς δομές Εντατικής Θεραπείας.

Με δεδομένο ότι Αττική και Θεσσαλονίκη πιέζονται αφόρητα και είναι σε οριακό σημείο σε ότι αφορά τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, καθίσταται προφανές πως η Κρήτη καλείται να συνεισφέρει υποδεχόμενη κρούσματα κορονοϊού που πρέπει να παραμείνουν διασωληνωμένα σε Μονάδες από όπου υπάρχει πρόβλημα. Αν και επίσημα μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν είχε ανακοινωθεί η διαδικασία αυτή, ήταν ξεκάθαρο πως είχε ξεκινήσει η προετοιμασία για τις διακομιδές.

Το ερώτημα που παρέμενε αναπάντητο ήταν πού θα οδηγηθούν τα κρούσματα που θα έλθουν στο νησί. Αν δηλαδή θα διαμορφωνόταν ένα νέο πλαίσιο με παραπάνω κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό. Στο πλαίσιο αυτό θα έπρεπε να προχωρήσει η μετατροπή κλινών από κανονική ΜΕΘ για όλους τους ασθενείς, σε ΜΕΘ Κορονοϊού. Το σενάριο αυτό δεν έχει επαληθευτεί, αλλά θεωρείται εξαιρετικά πιθανό πως θα συμβεί αν θα υπάρξει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

"Sponsored links"

Μέχρι χθες δεν ήταν γνωστό εάν θα συμμετέχουν όλες οι ΜΕΘ του νησιού στην κατανομή των κρουσμάτων που πρόκειται να έλθουν στην Κρήτη, αν θα υπάρξει όριο ασφαλείας και αν υπάρχει αξιολόγηση των δεδομένων με βάση υγειονομικά, γεωγραφικά ή άλλα κριτήρια για τον τρόπο που θα γίνει η διασπορά των κρουσμάτων στα κρεβάτια των ΜΕΘ.

anatolh.com

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις