16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κόντρα για μισθούς και «γλέντι» στον χώρο της Υγείας

Ημερομηνία:

Έντονη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, ο οποίος τόνισε ότι ο υπουργός έχει αλλάξει θέση και ζητά από τους γιατρούς να βάλουν πλάτη, την ώρα που δεν μειώνει τον δικό του μισθό. «Κάνετε πολιτικό σόου για τη ΝΔ» απάντησε ο Π. Πολάκης και τόνισε πως μέχρι το 2010 είχε στηθεί «απερίγραπτο γλέντι» στον τομέα της Υγείας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ, ο Π. Πολάκης υπογράμμισε πως ο Γ. Πατούλης και μερίδα εκπροσώπων των φαρμακοβιομηχάνων έλαβαν μέρος στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. «Ξέρουμε ότι είναι ζόρικα τα πράγματα. Μέχρι το 2010 είχατε και εσείς συμμετοχή στο απερίγραπτο γλέντι το οποίο στήθηκε με τις υπερκοστολογήσεις φαρμάκων».

Ο Γ. Πατούλης τόνισε από τη μεριά του πως ο υπουργός ζητά από τους γιατρούς να βάλουν πλάτη, ενώ εκείνος ως βουλευτής έχει αλλάξει θέση και δεν μειώνει τον μισθό του. Έκανε λόγο για συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με τους ιατρούς που χρηματίζονται.

«Ένας ιατρός βουλευτής υπουργός Υγείας, πόσα χρήματα παίρνει και πόσα ένας ιατρός του ΕΣΥ; Αυτά πρέπει να τεθούν υπ’ όψιν εκείνων που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια για τους νοσοκομειακούς ιατρούς. Να κατατεθούν τα στοιχεία από τον αρμόδιο υπουργό περί χρηματισμού του 80% των νοσοκομειακών ιατρών. Αν δεν τα έχει, να ζητήσει συγγνώμη».

Η απάντηση του υπουργού ήταν πως ο πρόεδρος του ΙΣΑ συμμετείχε στα εγκλήματα του παρελθόντος. «Μέχρι 9 δισ. ευρώ έφθασε η δαπάνη, και μετά έπεσε τσεκούρι. Είχατε εκείνη τη περίοδο ευθύνη. Κανείς δεν μίλαγε για θεραπευτικά πρωτόκολλα. Το μεγαλύτερο έγκλημα που έκαναν οι προηγούμενοι και συμμετείχατε και εσείς, ήταν ότι δεν υπήρχε διαπραγμάτευση ασφαλιστικής τιμής. Εδώ είναι ένα τοπίο ορισμού της αναρχίας. Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που έχουμε υποχρεώσεις θα μοιραστούμε τα βάρη. Αν υπάρχει βελτιωτική πρόταση να τη δούμε. Αλλά αυτοί που είναι πιο ψηλά, πρέπει να σηκώσουν ένα βάρος γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαν πολλά».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...