«Κύρια προτεραιότητα η μετάβαση σε οικονομία μηδενικής εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα» τονίζει το ΜέΡΑ 25

Κανένα σχόλιο

Το ΜέΡΑ 25 υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του πως από τη στιγμή που ξεκινά η κοινοβουλευτική σύνοδος, η Βουλή των Ελλήνων έχει υποχρέωση να ανακηρύξει ως κύρια προτεραιότητα την μετάβαση σε οικονομία μηδενικής εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα, ανατρέποντας τα σχέδια της σημερινής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης για εξορύξεις στον ελλαδικό χώρο καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως τονίζει το ΜέΡΑ 25  σε ανακοίνωση του, η νέα ελληνική Βουλή έχει την υποχρέωση να καταπολεμήσει την κλιματική καταστροφή που απειλεί την ανθρωπότητα και τις επόμενες γενιές, ανατρέποντας τα σχέδια της προηγούμενης αλλά και της νυν κυβέρνησης για εξορύξεις ορυκτών καυσίμων στον ελλαδικό χώρο καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

"Sponsored links"

Ανάδειξη Κλιματικής Καταστροφής ως κύρια προτεραιότητα της νέας Βουλής – Ψηφοφορία για το Προεδρείο της Βουλής – Εκπροσώπηση ΜέΡΑ25

Η κλιματική καταστροφή απειλεί την ανθρωπότητα και τις επόμενες γενιές. Το ΜέΡΑ25 θεωρεί πως, σήμερα που ξεκινά η κοινοβουλευτική σύνοδος, η Βουλή των Ελλήνων έχει υποχρέωση να ανακηρύξει ως κύρια προτεραιότητα την μετάβαση σε οικονομία μηδενικής εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα – ανατρέποντας τα σχέδια της προηγούμενης αλλά και της νυν κυβέρνησης για εξορύξεις στον ελλαδικό χώρο καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο – με παράλληλο πρόγραμμα επενδύσεων σε αποκεντρωμένο, δημόσιο σύστημα παραγωγής και διανομής ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και ηλεκτροκίνηση παντού.

Όσον αφορά την εκλογή του Προεδρείου της Βουλής, κοινή συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 αποφάσισε την στάση του κόμματος: Το ΜέΡΑ25 προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής τη Σοφία Σακοράφα, και χωρίς αυτό να αποτελεί κρίση θετική για πρόσωπα ή πολιτικές, το ΜέΡΑ25 υπερψηφίζει τις προτάσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για τη στελέχωση του Προεδρείου στη βάση του απαραίτητου πολιτικού πολιτισμού που επιβάλλεται να διέπει θεσμικά τη λειτουργία του Κοινοβουλίου μας. Με τον ίδιο γνώμονα καταψηφίζουμε την υποψηφιότητα για την Αντιπροεδρία της «Ελληνικής Λύσης» – ενός μισανθρωπικού, εθνικιστικού μορφώματος του οποίου η ρατσιστική ρητορεία το θέτει έξω από κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜέΡΑ25, αυτή θα στελεχωθεί ως εξής:

Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας: Αλέξης Σμυρλής.

Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας: Φωτεινή Μπακαδήμα, Βουλευτής Β’ Πειραιά

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι:

Αγγελική Αδαμοπούλου, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Κλέων Γρηγοριάδης, Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

"Sponsored links"

Τέλος, το ΜέΡΑ25 σημειώνει πως, σε μια Βουλή ανδροκρατούμενη, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που έχουμε τη μεγαλύτερη ποσόστωση γυναικών σε κοινοβουλευτική ομάδα (5 στους 9 βουλευτές μας), καθώς και ότι η μία απ’ αυτές, η Μαρία Απατζίδη, είναι το νεότερο μέλος αυτής της Βουλής (29 ετών).

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης