Κ. Βελόπουλος: «Κραυγή αγωνίας από τους συμβασιούχους του ΕΣΥ στην Κρήτη»

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση κατάθεσε στη βουλή ο πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος για τους συμβασιούχους του ΕΣΥ στην Κρήτη.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

"Sponsored links"

Την αγωνία τους μας εξέφρασαν, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, οι συμβασιούχοι του ΕΣΥ στην Κρήτη, οι οποίοι ζουν με το φόβο της επερχόμενης λήξης των συμβάσεών τους και αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον. Όπως μας πληροφόρησαν, είναι οι Επικουρικοί ιατροί, οι εργαζόμενοι με καθεστώς Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου, οι εργαζόμενοι με καθεστώς εργολαβίας και οι εργαζόμενοι εκ των 4000 προσληφθέντων, μέσω του ΟΑΕΔ. Είναι αυτοί που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες την τελευταία επταετία στο ΕΣΥ. Οι ειδικότητες είναι πάρα πολλές, όπως νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, καθαριστές, τεχνολόγοι ακτινολογικού, παραϊατρικό προσωπικό, ασφάλεια, πλήρωμα ΕΚΑΒ, τραπεζοκόμοι, παρασκευαστές, διοικητικοί, βοηθοί θαλάμου, τεχνικοί κ.α., οι οποίοι ζουν καθημερινά με το φόβο της απόλυσης. Πρόκειται για εργαζομένους πρώτης γραμμής, που καθημερινά δίνουν τιτάνιο αγώνα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το συνάνθρωπό τους. Αποτελούν το 35% των εργαζομένων σε νοσοκομεία και σε Κέντρα Υγείας, ενώ κάποιοι συνάδελφοί τους καλύπτουν θέσεις ακόμα και σε παραμεθόριες περιοχές. Είναι, τέλος, εκείνα τα στελέχη των νοσοκομείων, που «έβαλαν πλάτη» στην πανδημία του κορωνοϊού, γνωρίζοντας ότι σε λίγους μήνες οι συμβάσεις τους λήγουν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να προβείτε σε μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΕΣΥ στην Κρήτη, όπως είναι οι Επικουρικοί ιατροί, οι εργαζόμενοι με καθεστώς Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου, οι εργαζόμενοι με καθεστώς εργολαβίας και οι εργαζόμενοι εκ των 4000 προσληφθέντων μέσω του ΟΑΕΔ;
  2. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα, εκ μέρους της Πολιτείας, για άμεση έκδοση προκήρυξης προς πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ μόνιμου προσωπικού Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στην Κρήτη, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των ήδη υποστελεχωμένων νοσοκομειακών μονάδων του νησιού, εν μέσω πανδημίας;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις