ΜέΡΑ25: Η πολιτική της ανεύθυνης υπακοής στους ισχυρούς ΕΕ και ΗΠΑ δεν αποδίδει ούτε στην εξωτερική πολιτική

Κανένα σχόλιο

«Η πολιτική της ανεύθυνης υπακοής στους ισχυρούς της ΕΕ και των ΗΠΑ δεν αποδίδει ούτε στην εξωτερική πολιτική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 και προσθέτει ότι «η σημερινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο με τον Ταγίπ Ερντογάν το επιβεβαιώνει».

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική και την στάση της Τουρκίας, το ΜέΡΑ 25 , καταθέτει σειρά προτάσεων, μεταξύ των οποίων και την άσκηση βέτο στο ΝΑΤΟ «σε όλες τις αποφάσεις που υπονομεύουν την ειρήνη στην περιοχή» και παράλληλα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι:

«η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατόπιν υιοθέτησε πλήρως η κυβέρνηση της ΝΔ, για συμμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ, τις Exxon, Total και λοιπές πολυεθνικές πετρελαίων , την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ και το δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου, όχι μόνο δεν δημιούργησε ερείσματα υπέρ της Ελλάδας αλλά, αντίθετα, ενίσχυσε τον κ. Ερντογάν». Παράλληλα, προσθέτει, αποδυνάμωσε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους φυσικούς συμμάχους του ελληνικού λαού:

"Sponsored links"

• Τους τούρκους προοδευτικούς δημοκράτες

• Τη νεολαία Ευρώπης, Β. Αμερικής και Αυστραλίας που έχει ξεσηκωθεί εναντίον των εξορύξεων και της κλιματικής καταστροφής

• Τον υπό συνθήκες απαρτχάιντ δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «το αφήγημα Τσίπρα-Μητσοτάκη ήταν πως η συμμαχία της Ελλάδας με πολυεθνικές πετρελαίων, Νετανιάχου και Σίσσι, υπό την κηδεμονία του Προέδρου Τραμπ, θα καθιστούσε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο βάζοντάς μας παράλληλα κάτω από την ομπρέλα προστασίας ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον της Τουρκικής απειλής».

Αντ’ αυτού, επισημαίνει, «η πολιτική ανεύθυνης υπακοής σε αυτόν τον άξονα του αυταρχισμού οδήγησε σε αύξηση των εντάσεων. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, οι ΗΠΑ και η ΕΕ σήκωσαν τα χέρια ψηλά (ψελλίζοντας απλά λόγια χωρίς αντίκρισμα) εγκαταλείποντας την Μνημονιακή Ελλάδα».

Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση:

• Να κατανοήσει ότι είναι αδύνατον να υπακούει ταυτόχρονα Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες, δεδομένης της τοποθέτησης του κ. Τραμπ ότι η ΕΕ αποτελεί πλέον στρατηγικό εχθρό των ΗΠΑ

• Να πάψει να υπακούει τόσο τις εντολές της Ουάσιγκτον όσο και των Βρυξελλών και, επιτέλους, να εκπονήσει ελληνική εξωτερική πολιτική

• Να ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ σε όλες τις αποφάσεις που υπονομεύουν την ειρήνη στην περιοχή

"Sponsored links"

• Να προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέσεις υπέρ των Κούρδων στη Β. Συρία (π.χ. απαγόρευση υπερ-πτήσεων της Τουρκικής αεροπορίας)

• Να καταργήσει τις συμφωνίες συνεκμετάλλευσης της Αν. Μεσογείου με Ισραήλ-Αίγυπτο-πετρελαϊκές πολυεθνικές και να συγκαλέσει στην Αθήνα Διεθνή Διάσκεψη για την Πράσινη Μετάβαση στην Αν. Μεσόγειο

• Να αναγνωρίσει άμεσα το κράτος της Παλαιστίνης

• Να στείλει μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας στους τούρκους δημοκράτες

Το ΜέΡΑ25 , υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «δεν περιμένει από την κυβέρνηση της ΝΔ να ασκήσει περήφανη, αποτελεσματική εξωτερική και ενεργειακή πολιτική. Για αυτό οργανώνουμε πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά δράσεις υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της Αν. Μεσογείου».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις