Μήπως αντί να ραντίζουν με αγιασμό από αγροτικά, η Εκκλησία να στηρίξει με χρήματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Κανένα σχόλιο

Εντύπωση προκάλεσε βίντεο με ιερείς πάνω σε αγροτικό, μεταξύ αυτών και ο γνωστός Αμβρόσιος, που ράντιζαν τους δρόμους καθώς και πολίτες με αγιασμό καθώς το όχημα βρισκόταν σε κίνηση.

Τώρα, καταλαβαίνουμε ότι έστω και συμβολικά για πολλούς ανθρώπους τέτοιες πράξεις έχουν σημασία, όμως από αυτό το σημείο στο να φτάνεις να λες ότι “ο κορωνοϊός είναι μολυσμός του σώματος” κι ως εκ τούτου “φάρμακο και για τον κορωναϊό” είναι ο αγιασμός, υπάρχει μία σημαντική απόσταση.

Φάρμακο και θεραπεία για τον κορωνοϊό υπάρχει μόνο στα νοσοκομεία. Και αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία της χώρας σηκώνουν όλο το βάρος. Είναι υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα εδώ και χρόνια. Λείπει ο απαραίτητος εξοπλισμός για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και όλων των εργαζόμενων. Και αν θέλουμε κάποια στιγμή να βγούμε από αυτή την κρίση συντεταγμένα ως κοινωνία, ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει είναι με το σύστημα υγείας όρθιο.

"Sponsored links"

Καλό θα είναι λοιπόν και η Εκκλησία εφόσον έχει την οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρει ώστε να λιγοστέψει το βάρος που πέφτει στους ώμους όλων όσων βρίσκονται στα νοσοκομεία. Και να μιλήσει με λόγους αγάπης και να δώσει θάρρους στους πιστούς. Αλλά και σε όλους τους Έλληνες.

Η φωνή της είναι αναγκαία. Μια φωνή όμως που δε θα είναι απέναντι από την επιστήμη.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις