Μακρόν: Κοντά σε συμφωνία για τον Αμαζόνιο οι G7

Κανένα σχόλιο

Κοντά σε συμφωνία για τον τρόπο βοήθειας στην κατάσβεσης των χιλιάδων πυρκαγιών που μαίνονται στον Αμαζόνιο βρίσκονται οι ηγέτες των χωρών των G7, όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, ο πρόεδρος Μακρόν υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για το πώς θα βοηθήσουμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών και στην αποκατάσταση της ζημιάς».

Διευκρίνισε δε, ότι αυτό που αναζητούμε είναι ο κατάλληλος μηχανισμός, τόσο σε επίπεδο τεχνικής όσο και οικονομικής βοήθειας.

"Sponsored links"

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι οι φωτιές στον Αμαζόνιο αποτέλεσαν κορυφαίο θέμα συζήτησης στις εργασίες της συνόδου των G7.

Από την πλευρά της, η Καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία της στην πρόταση μπλοκαρίσματος της συμφωνίας «Mercosur», ως αντισταθμιστικό μέτρο στην – κατά πολλούς – αδράνεια της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Πάντως, διαμήνυσε ότι οι φωτιές στον Αμαζόνιο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επείγουσα απειλή για τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία «Mercosur» αποτελεί ένα εμπορικό σύμφωνο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και τεσσάρων κρατών της Νότιας Αμερικής (Βραζιλία, Αργεντινή, Παραγουάη, Ουρουγουάη).

Το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος Μακρόν, όπως και άλλοι ηγέτες ανά τον κόσμο, επέκριναν έντονα τον πρόεδρο της Βραζιλίας, καταλογίζοντάς του σημαντικές ευθύνες για τα πύρινα μέτωπα στον «πνεύμονα της γης».

naftemporiki.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις