Μείωση 1,8% στις εξαγωγές της Κρήτης μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 2018

Κανένα σχόλιο

Μικρή μείωση της τάξης του 1,8 % παρουσίασαν οι εξαγωγές της Κρήτης κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι Κρητικές εξαγωγές κατά την εξεταζόμενη περίοδο έφτασαν τα 205 εκ. ευρώ, έναντι των 208,7 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017, ενώ όγκος των εξαγωγών μειώθηκε κατά 3,8 %, φτάνοντας τους 262.708 τόνους, σε σύγκριση με τους 272.980 τόνους το 2017. Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται τα πετρελαιοειδή.

Όσον αφορά στους Νομούς και για την ίδια περίοδο, οι εξαγωγές από το Ν. Ηρακλείου και το Ν. Λασιθίου μειώθηκαν κατά 9,2 % και 10,8 % αντίστοιχα, ενώ οι εξαγωγές από τους Νομούς Ρεθύμνου και Χανίων παρουσίασαν αύξηση της τάξεων του 40,9 % και 30,6 % αντίστοιχα.

"Sponsored links"

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης, δήλωσε «Η μικρή αυτή πτώση του 1,8% ή αλλιώς η απώλεια των 3,7 εκ. ευρώ ήταν αναμενόμενη, αλλά πιστεύουμε ότι το 2018 θα είναι η τελευταία χρονιά που οι εξαγωγές της Κρήτης ίσως παρουσιάσουν μικρό αρνητικό πρόσημο και ότι από το 2019 θα επιστρέψουμε στην αυξητική πορεία που είχαμε μέχρι το 2015».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις