Μεγάλη πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας από συλλόγους και φορείς του Αποκόρωνα

Κανένα σχόλιο

Συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες πραγματοποιούν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Tσιβαρά, Κάινας, Μαχαιρών, Γαβαλοχωρίου, Βάμου, ο σύλλογος επαγγελματιών Βάμου και μεμονωμένα άτομα από τους Αρμένους.

Σε σχετικό κάλεσμα για στήριξη της πρωτοβουλίας αναφέρονται τα εξής:

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες καθώς βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια ενώ τα κρατικά επιδόματα είναι ανεπαρκή και δεν καλύπτουν το σύνολο όσων έχουν ανάγκη.

"Sponsored links"

Υπό αυτές τις συνθήκες και στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης αισθανθήκαμε την ανάγκη να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό: την ενίσχυση όσων γειτόνων και συχωριανών μας βρίσκονται σε αδυναμία κάλυψης των βασικών τους αναγκών. Έτσι συντονιστήκαμε πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών του Αποκόρωνα με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και άτομα από τη περιοχή, ύστερα από συζήτηση με γνώμονα την κοινή αντίληψη ότι κάθε συνάνθρωπος μας θα πρέπει να ζει αξιοπρεπώς, αποφασίσαμε να οργανώσουμε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Για εμάς το να έχει κάποιος αδυναμία κάλυψης βασικών του αναγκών δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να δημιουργεί αμηχανία και ντροπή. Αντίθετα είναι μια κοινωνική κατάσταση και αποτέλεσμα του συστήματος που ζούμε και των πολιτικών που εφαρμόζονται. Για αυτό και εμείς λοιπόν θεωρούμε αναγκαίο να σταθούμε δίπλα στο κάθε ένα και στη κάθε μία που δυσκολεύεται ως ίσο προς ίσο, δυναμώνοντας την ενότητα της κοινότητας με δεσμούς αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης.

Η δράση μας αυτή δεν δρα αντιπαραθετικά με τις παροχές που μπορεί να έχουν κρατικοί και δημοτικοί φορείς. Είναι όμως μία πράξη από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο που βρίσκονται στην ίδια θέση και μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες. Είναι μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών για τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν την περίοδο αυτή έξω από τις θεσμοθετημένες παροχές που υπάρχουν.

Η συλλογή των τροφίμων και των ειδών θα γίνεται σε διαφορετικά χωριά όπου σύλλογοι ή άτομα έχουν αναλάβει να συλλέξουν, απολυμάνουν, αποθηκεύσουν και μοιράσουν σεβόμενοι τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και προστασίας ενάντια στην διάδοση του ιού.

Σε περίπτωση που οι ανάγκες(που γνωρίζουμε) της περιοχής μας καλυφθούν θα ενισχύσουμε δομές συσσιτίων στη πόλη των Χανίων.

Συγκεκριμένα συλλέγονται: Λάδι, κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, ρύζι και άλλα συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Στη συλλογή πραγματοποιούν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Tσιβαρά, Κάινας, Μαχαιρών, Γαβαλοχωρίου, Βάμου, ο σύλλογος επαγγελματιών Βάμου και μεμονωμένα άτομα από τους Αρμένους

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις