16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μετά την επιτυχία της Νεοζηλανδής που βρήκε αυτούς που έσωσαν τον παππού της μέσα σε 48 ώρες και άλλοι απόγονοι βετεράνων της Μάχης της Κρήτης ξεκινούν αναζήτηση

Ημερομηνία:

Η Μάχη της Κρήτης ήταν ένα ιστορικό γεγονός που σύνδεσε αμετάκλητα χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες με το νησί.

Και μπορεί οι βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης να φεύγουν σιγά – σιγά από τη ζωή, ομως παραμένουν οι απόγονοί τους, άνθρωποι που κρατούν ζωντανή τη μνήμη, που επιθυμούν να διατηρήσουν ζωντανούς τους δεσμούς με το νησί της Κρήτης όπου οι πρόγονοί τους πολέμησαν για την ελευθερία.

Και μπορεί το ελληνικό κράτος να αδιαφορεί και να άφησε σε εγκατάλειψη το Μνημειακό Συγκρότημα για τη Μάχη της Κρήτης, μπορεί να μην έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία για να συνδέσει τους ανθρώπους και τις ιστορίες του, όμως αυτή την απουσία και αδιαφορία του ελληνικού κράτους, την αδυναμία του να χτίσει στους ισχυρούς δεσμούς που δημιούργησε η ιστορία, την καλύπτει μερικώς… το ίντερνετ.

Μετά την επιτυχία της Νεοζηλανδής Emma Ebrahim όπου μέσα σε 48 ώρες κατάφερε μέσω του facebook και ανάρτησης σχετικών ειδήσεων σε τοπικά πρακτορεία και εφημερίδες να βρει τους ανθρώπους που είχαν σώσει τη ζωή του παππού της, φέρνοντας κοντά διαφορετικές γενιές ανθρώπων που συνδέονται από τον ίδιο τον αγώνα για τη ζωή τους αλλά και την ελευθερία που έδωσαν οι πρόγονοί τους, εμφανίζονται και άλλοι απόγονοι βετεράνων που ψάχνουν και αυτοί να βρουν τους χαμένους δεσμούς των προγόνων τους με την Κρήτη.

Στη σελίδα Greece at WWII Archives στο Facebook ένας ακόμα Νεοζηλανδός, ο Jason Lowe αναζητεί πληροφορίες για τους ανθρώπους που βοήθησαν τον παππού του Francis Clive Lowe να επιβιώσει.

Στους χάρτες δίπλα από τις φωτογραφίες έχουν κυκλωθεί οι τοποθεσίες που επισκέφτηκε.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Μπορούμε κι εμείς να κάνουμε το δικό μας..θαύμα; Αν πιστεύετε πως ναι,τότε παρακαλούμε όλους εσάς (Ιδιαίτερα τους Κρητικούς φίλους της σελίδας) να κοινοποιήσουν αυτήν την ανακοίνωση”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...