15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Με αφορμή τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και την τύχη του 6χρονου παιδιού της, η Αλεξάνδρα Στέφη Κασίμη θυμάται τη σύλληψή της στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη σύλληψη της Πόλα Ρούπα και την κράτηση και του 6χρονου παιδιού της η Αλεξάνδρα Στέφη Κασίμη, σύζυγος του Χρήστου Κασίμη, ιδρυτικού μέλους του ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας) θυμάται την περίπτωση της δικής της κόρης και τα γεγονότα που ακολούθησαν της σύλληψης της το 1980 στα Χανιά.

Το κείμενο της είναι το εξής:

«Aπό το 1980 στο 2017

Το 1980 όταν μας πιάσανε στα Χανιά και ήρθε εντολή να μεταφερθούμε στην Αθήνα, ήρθε και με βρήκε στο κελί ο τότε διοικητής της αστυνομίας Νηστικάκης, μου έδωσε τσιγάρο και με ρώτησε τι σκέφτομαι να κάνω με το παιδί μου.

Καινούργια στα Χανιά, χωρίς γνωστούς, του είπα ότι θα το πάρω μαζί μου.

Στη ΓΑΔΑ, ενώ οι άλλοι, ήταν στα μπουντρούμια, εγώ μαζί με την κόρη μου είμαστε σε κάποιο όροφο όπου έστησαν ράντζους να κοιμηθούμε έως ότου πάρουν την απόφαση να ειδοποιήσουν αυτούς που εγώ θα επέλεγα να έρθουν να την πάρουν.

Σήμερα ένα 6χρονο παιδάκι βρίσκεται στο νοσοκομείο φρουρούμενο.

Έχει δει να πιάνουν τη μάνα του, είναι αναστατωμένο και παρ’ όλα αυτά δεν έχει κανένα γνωστό δίπλα του να το πάρει αγκαλιά.

Το πως επιλέγουμε να αντιδράσουμε στα γεγονότα δείχνει το ήθος, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά, τον πολιτισμό μας.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ 6 ΧΡΟΝΩΝ

Τώρα πια το 2017 είμαστε ανελέητοι.

Η λαίλαπα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της κατανάλωσης, της ξεφτίλας, της παράδοσης, πρέπει να θριαμβεύσει.

Όταν βλέπουμε ανθρώπους με το κεφάλι ψηλά να υπερασπίζονται τις δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ε ς επιλογές τους πρέπει να τους ισοπεδώσουμε με οποιονδήποτε τρόπο.

Αλεξάνδρα Στέφη Κασίμη».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...