Μητσοτάκης: Η Άγκυρα έχει την κύρια ευθύνη της αποτυχίας

Κανένα σχόλιο

Η Τουρκία φέρει την βασική ευθύνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της τοποθέτησης του στη Βουλή για το Κυπριακό. «Η Άγκυρα έχει την κύρια ευθύνη της αποτυχίας αυτού του γύρου της διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως «γεωστρατιγικές επιδιώξεις και αντιλήψεις άλλης εποχής εγκλώβισαν την Τουρκία σε μια άκαμπτη στάση». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «δεν είμαστε στο 1960» και πως πλέον ένα «νέο περιβάλλον έχει διαμορφωθεί χάρη σε αποφάσεις ΟΗΕ και την ένταξη Κύπρου στην ΕΕ. Είναι παρωχημένες και ανεδαφικές λογικές των εγγυήσεων και κατοχικών στρατευμάτων».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δυο είναι τα ζητούμενα πλέον για την διεθνή κοινότητα: Η προσπάθεια επιλυσης δεν θα τερματιστεί εδώ και πως θα αποτραπεί κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για το δικαίωμα της Κύπρου να προχωρά στην εκμετάλευση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών όπου και αν βρίσκονται αυτές, συμπερολαμβανομένης και της ΑΟΖ της. «Η Κύπρος έχει δικαίωμα να αξιοποιήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, όπου και αν βρίσκονται» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Sponsored links"

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονισε ότι τα θνικά ζητήματα και οι προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και άμυνα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και πρόσθεσε πως αποτελεί διαχρονική πεποίθηση για τη ΝΔ η συμπαγής γραμμή ευθύνης. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, αυτή η γραμμή ευθύνης πρέπει να υπηρετείται από όλους. «Συμπεριφορές ρηχού εντυπωσιασμού επιπόλαιας αυτοπροβολής πρέπει να αποφεύγονται και να μην δίνουν λαβή στην αλλή πλευρά για απαράδεκτα επιχειρήματα και να μην δίνουν άλλοθι για προκλητικές ενέργειες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε πως αυτό αποτέλεί δικού χρέος για να τι εξασφαλίσει «αλλιώς είστε συνυπέυθυνος για τις ενέργειες αυτές. Τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να μπαίνουν στην ζυγαριά ενδοκυβερνητικών ζητημάτων. Τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από ορισμένους με ελαφρότητα».

 

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today