14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μη γίνει η πανδημία η πρόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για καταστολή του δικαιώματος στη διαμαρτυρία

Ημερομηνία:

Η περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ δύσκολη. Τα οικονομικά προβλήματα θα γιγαντωθούν και λογικά θα υπάρξουν λαϊκές διαμαρτυρίες.

Το πρόβλημα με την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αναστολή του δικαίωματος της διαδήλωσης στην επέτειο του Πολυτεχνείου δεν βρίσκεται μόνο στην καταπάτηση του Συντάγματος αλλά και σε όσα θα δούμε να εξελισσονται τους επόμενους μήνες.

Η άρνηση του δικαίωματος στην διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου που είναι και επέτειος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να σημάνει την κατά το δοκούν καταστολή του δικαιώματος χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις και προφανώς αυτή που σήμερα βρίσκεται σε ισχύ, της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όμως, δίχως το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Και το επόμενο διάστημα, που οι πλειστηριασμοί θα απελευθερωθούν (αυτοί που ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής οτι θα ανασταλλούν για να τον διαψεύσει λίγες ώρες μετά ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταϊκούρας), που οι άνθρωποι δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κι όμως η Εφορία και οι τράπεζες θα τους κυνηγούν, που τα μικροκαταστήματα θα κλείνουν κατά χιλιάδες, οι πολίτες θα βγουν στους δρομους και θα απαιτήσουν λύσεις που δε θα ευνοουν τους λίγους ισχυρούς, αλλά όλους.

Αν είμαστε όλοι το ίδιο στην πανδημία, αν όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης «απέναντι στην υγειονομική απειλή είμαστε όλοι ίσοι», πρέπει να είμαστε όλοι ίσοι και στις συνεπειες από την πανδημία.

Αλλά αυτοί που πληρώνουν τις συνέπειες ειναι κυρίως οι από κάτω…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...