Μια έξυπνη κίνηση! Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μπόλιασε τις νεραντζιές και τις έκανε λεμονιές

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχώρησε σε μια έξυπνη και πρακτική κίνηση. Μπόλιασε τις νεραντζιές της πόλης, οι οποίες σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να δώσουν δωρεάνλεμόνια στους κατοίκους.

Η κίνηση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι πιο καίρια. Κι αυτό γιατί η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα, όσον αφορά το συγκεκριμένο οπωροκηπευτικό που αποτελεί βασικό συστατικό του καθημερινού μας τραπεζιού.

Κοινώς η Ελλάδα δεν έχει λεμόνια!

"Sponsored links"

Η εγχώρια παραγωγή δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας. Σύμφωνα με τον Θανάση Σωτηρόπουλο, πρόεδρο της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών, η παραγωγή λεμονιού στην Ελλάδα είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το 2004, όταν και «γκρεμίστηκε το μαγαζί» λόγω παγετού.

Παρά τις προσπάθειες να ξαναμπεί η παραγωγή σε τροχιά ανάπτυξης ο παγετός του 2008 υπήρξε εκ νέου καταστροφικός. «Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τον Οκτώβριο δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή λεμονιού», εξηγεί στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Θανάσης Σωτηρόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, ενώ η παραγωγή λεμονιού στην Ελλάδα έφθανε τους 100.000 τόνους λίγο πριν από το 2004, σήμερα στην «καλή των περιπτώσεων ανέρχεται το πολύ στους 40.000 τόνους. Κι αυτό ενώ η εσωτερική αγορά απορροφά 40.000 – 50.000 τόνους».

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να αγοράζουν εισαγόμενα λεμόνια από την Αργεντινή ή και την Ισπανία κατά τους θερινούς μήνες με την τιμή τους να αγγίζει τα 3,30 ευρώ το κιλό.

Λεμόνι… από τη γειτονιά σου!

Λύση φυσικά πρέπει να βρεθεί σε κεντρικό επίπεδο για την παραγωγή του λεμονιού και των υπόλοιπων οπωροκηπευτικών, ώστε και οι ανάγκες της χώρας να καλύπτονται και οι Έλληνες παραγωγοί να στηριχτούν.

Την ίδια ώρα όμως, σε επίπεδο πόλεων οι Δήμοι μπορούν να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και να στηρίξουν τους πολίτες τους στον δύσκολο καιρό της κρίσης.

Κι αν το μπόλιασμα δεν είναι η λύση – για παράδειγμα ο Δήμος Κορυδαλλού αρνήθηκε το αίτημα των δημοτών να μπολιάσει τις νερατζιές λέγοντας ότι ο εν λόγω εμβολιασμός αντενδείκνυται γιατί θα μπορούσε να ξηράνει τα δέντρα – θα μπορούσαν εξ αρχής να δημιουργηθούν, αστικοί οπωρώνες.

"Sponsored links"

tvxs.gr

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today