Μια συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία από την Ολλανδία – Αναζητά στην Κρήτη τους γονείς που προσπάθησαν να την στραγγαλίσουν

Κανένα σχόλιο

Η 50χρονη Εύα από την Ολλανδία ήρθε στην Κρήτη για να βρει τους γονείς της – Οι άγνωστες πτυχές μιας ανθρώπινης συγκλονιστικής ιστορίας ζωής

Σχεδόν 20 χρόνια ερχόταν για διακοπές στην Κρήτη χωρίς να γνωρίζει ότι κατάγεται από το νησί. Η Εύα Σουζάνα Ρεέντιγνκ Κράνεμπουργκ ήρθε αυτή τη φορά στο αγαπημένο της νησί προκειμένου να βρει τους βιολογικούς της γονείς.

Νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου του 1968. Στην είσοδο του παραρτήματος του κέντρου βρεφών Μητέρα στο Ηράκλειο αφήνεται ένα νεογέννητο κοριτσάκι. Κανένα στοιχείο δεν προδίδει τους βιολογικούς του γονείς ή τον τόπο καταγωγής του, μόνο ένα σημείωμα βρίσκεται πάνω του. Είναι αβάπτιστο και αδήλωτο.

"Sponsored links"

Το πρωί οι νοσοκόμες βρίσκουν το βρέφος. Έχει έρθει στον κόσμο μόνο μια μέρα πριν και ήδη έχει δει το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Οι κακώσεις στο λαιμό, τον αυχένα και τη στοματική χώρα μαρτυρούν σύμφωνα με τους γιατρούς του ιδρύματος ότι κάποιος αποπειράθηκε να το δολοφονήσει μόλις γεννήθηκε.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι σοβαρή, και η πρόγνωση για την πορεία της καθόλου αισιόδοξη. Το παιδί για προληπτικούς λόγους βαφτίζεται την επόμενη κιόλας μέρα και ονομάζεται Εύα.

Η Εύα μεταφέρθηκε λίγες μέρες αργότερα στο Νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα κι έπειτα στο Μητέρα, όπου μετά από μερικούς μήνες την είδαν για πρώτη φορά οι θετοί γονείς της από την Ολλανδία.

Η αναζήτηση την έφερε στην Κρήτη, στο νησί που εδώ και 27 χρόνια έρχεται για διακοπές χωρίς να γνωρίζει ότι εδώ έχει τις ρίζες της.

Η Κρήτη την τραβάει σαν μαγνήτης και εκτός από την χαρακτηριστική της εμφάνιση διαθέτει και στοιχεία από το κρητικό ταμπεραμέντο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις