Μπέρδεψαν και “μάτωσαν” το άγαλμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου αντί του Μέγα Αλέξανδρου στην “Ελεύθερη Ώρα”

Κανένα σχόλιο

Τα δύο πρόσωπα του φασισμού, με αφορμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, σε δύο πρωτοσέλιδα:

Στο «Μακελειό» (13/6/2018) το πρόσωπο των εκτελέσεων, της κτηνωδίας, συνδυασμένο με τον πιο άθλιο αντικομμουνισμό. Οι φασίστες όταν καλούν σε εκτελέσεις θέλουν να βλέπουν μπροστά τους κομμουνιστές, γιατί γνωρίζουν καλά πως οι κομμουνιστές τσάκισαν το τέρας του ναζισμού.

Στην προκειμένη περίπτωση επιλέγεται ο Νίκος Μπελογιάννης – έχει ή δεν έχει σχέση με το θέμα του πρωτοσέλιδου – διότι θα εκφράζει πάντα στην ιστορική μνήμη του λαού τη διαχρονική φράση του, η οποία εκφράζει τους κομμουνιστές: «Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας». Η φασιστοφυλλάδα, που τη μόνη πολιτική που ξέρει να κάνει είναι αυτός ο εμετός που βλέπετε στο πρωτοσέλιδο της – και σε πολλά άλλα ανάλογα πρωτοσέλιδα της – ανήκει εκεί που ανήκουν και οι φασίστες: Στον σκουπιδοτενεκέ.

"Sponsored links"

***

Η «Ελεύθερη Ώρα» (13/6/2018) είναι το άλλο πρόσωπο του φασισμού: Της αγραμματοσύνης, της αμορφωσιάς, της βλακείας!

Οι «υπερπατριώτες» – ως αμόρφωτοι, όπως είναι συνήθως οι φασίστες – ήθελαν να βάλουν τον  Μέγα Αλέξανδρο στο πρωτοσέλιδο τους αλλά δεν τα κατάφεραν! Στη φωτογραφία το άγαλμα που «μάτωσαν» (όπως εύστοχα παρατήρησε η Έλενα Ακρίτα) είναι ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου!

***

Δεν ξοδεύουμε άλλες λέξεις για αυτούς. Αρκεί που αποκάλυψαν – ξανά  – τα διττό της «προσωπικότητας» τους: Την κτηνωδία και τη βλακεία.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις