Μ. Βολουδάκης: Αδικούνται τα φωτοβολταϊκά στην Κρήτη και σε νησιά

Κανένα σχόλιο

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, με ερώτησή του στη Βουλή, θέτει στο νέο Υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, το ζήτημα της διαχρονικά άδικης, όπως υποστηρίζει, αντιμετώπισης των φωτοβολταϊκών μονάδων παραγωγής ενέργειας στα νησιά και την Κρήτη, έναντι αυτών της ηπειρωτικής χώρας.

Τονίζει ότι παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις οδήγησαν σε μέση απόδοση των σχετικών επενδύσεων στην Κρήτη και στα νησιά, κατά 3% χαμηλότερη σε σχέση με αυτές της ηπειρωτικής χώρας. Αυτό, σύμφωνα με το Χανιώτη βουλευτή, «από τη μια αδικεί τις κατά κανόνα μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά της Κρήτης και των νησιών, αφ’ ετέρου προκαλεί στρέβλωση της αγοράς καθώς καθιστά λιγότερο ελκυστικές τις επενδύσεις εκεί ακριβώς που χρειάζονται (στα μη διασυνδεδεμένα νησιά όπου και το υψηλότερο μέσο κόστος παραγωγής ενέργειας) και τις ωθεί προς τα εκεί που χρειάζονται λιγότερο, στην ηπειρωτική χώρα και τα διασυνδεδεμένα νησιά.

Η διαχρονική αδικία επιδεινώθηκε με πρόσφατες ρυθμίσεις με τις οποίες οι μονάδες ΑΠΕ των νησιών καλούνται να συνεισφέρουν στη μείωση ενός ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ που δημιουργήθηκε όχι από τις ίδιες αλλά από τις μονάδες της ηπειρωτικής χώρας».

"Sponsored links"

Ο Μ. Βολουδάκης καταλήγει ζητώντας διόρθωση της στρέβλωσης αυτής.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις