Μ. Βολουδάκης: Λάθη επί λαθών για τα δάση! Ανακριβές ότι ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης ως δασικής δεν επηρεάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της

Κανένα σχόλιο

Με ανάρτησή του ο Χανιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε λάθη στους δασικούς χάρτες και ανακριβειες κι από επίσημη χείλη, όπως ότι «ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης ως δασικής δεν επηρεάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της».

Διαβάστε τι αναφέρει:

Τα λάθη στις αναρτήσεις των δασικών χαρτών είναι πλέον αντιληπτά. Πολλά από αυτά, είναι αποτελέσματα λαθών και παραλείψεων που έγιναν σε περασμένες δεκαετίες. Σα να μην έφταναν όμως αυτά, έχουμε και λάθη στη διαχείριση της υπόθεσης μετά την ανάρτηση.

"Sponsored links"

Για λόγους που δεν αντιλαμβάνομαι, διασπείρονται και από επίσημα χείλη ανακριβείς πληροφορίες. Γιατί είναι ανακρίβεια και μάλιστα μεγάλη ότι «ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης ως δασικής δεν επηρεάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της»! Γιατί αν κάποια έκταση χαρακτηρισθεί τώρα δασική και δεν υποβληθεί επιτυχώς η προβλεπόμενη από το νόμο αντίρρηση, οριστικοποιείται ο χαρακτηρισμός και το δημόσιο θεωρεί αυτοδικαίως δημόσια την έκταση. Ο ιδιώτης τότε πρέπει να προσφύγει σε δικαστήριο για να δικαιωθεί, εάν και εφ’ όσον προσκομίσει έγκυρους τίτλους ιδιοκτησίας.

Στη σύγχυση που προκαλείται, μόνοι ωφελημένοι είναι κάποιοι σπεκουλαδόροι της πολιτικής, όπως οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι αφού είχαν σχεδιάσει και ξεκινήσει αναρτήσεις δασικών χαρτών υπό ακόμη δυσμενέστερες προϋποθέσεις για τους πολίτες, παριστάνουν τώρα τους τιμητές χωρίς καμμιά ουσιώδη εναλλακτική πρόταση.

Απαιτούνται συγκεκριμένες παρεμβάσεις, διοικητικές και νομοθετικές. Πρώτες και βασικότερες: η παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων για τουλάχιστον ένα χρόνο, και η διασφάλιση ότι δε θα θιγεί το καθεστώς των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε μια πρώτη προσπάθεια να συμφωνήσουμε στις διορθωτικές κινήσεις, μετά την προχθεσινή συζήτησή μου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, πρόκειται αύριο να έχω τηλεδιάσκεψη με ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, ΓεωΤΕΕ, Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και Δασάρχη Χανίων.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε την παραγωγική βάση του πρωτογενούς τομέα να καταστραφεί για οποιοδήποτε λόγο. Το πραγματικό δάσος και τις πραγματικές δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις θα τις προστατεύσουμε όπως το Σύνταγμα επιβάλλει, προστατεύοντας το μέλλον των παιδιών μας και των επομένων γενεών. Τονίζω όμως: το πραγματικό δάσος!

Το ίδιο το Σύνταγμα, στο άρθρο 24 που μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους, ορίζει μεταξύ άλλων:

«Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Oικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον».

May be an image of map and text that says 'ΧΑΝΙΩΝ'

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις