Μ. Συντυχάκης: Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και όχι με «μπαλώματα» το Νοσοκομείο Χανίων | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Χανίων με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ζήτησε ο, βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή. Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε είναι να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ο κ. Συντυχάκης όπως σημειώνετε σε σχετική ανακοίνωση, «αναφέρθηκε στα οξυμένα κτιριακά προβλήματα του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα απαίτησε να επιλυθεί το πρόβλημα στην παραγωγή οξυγόνου, με την επίταξη της ιδιωτικής δεξαμενής.

Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε  πως τα τεράστια κενά σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό παραμένουν, ενώ μέρος τους μόνο καλύπτεται με επικουρικό προσωπικό, δηλαδή με προσλήψεις ορισμένου χρόνου, αλλά και με μετακινήσεις προσωπικού από μονάδα σε μονάδα. Χαρακτηριστικά, σημείωσε, με βάση τον οργανισμό, μόνο για ιατρικό προσωπικό παραμένουν 62 κενές θέσεις, 57 κενές θέσεις σε επίπεδο ειδικευόμενων, καθώς και πολλά κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιπλέον, τόνισε, η επάρκεια οξυγόνου είναι οριακή, καθώς, ναι μεν η μονάδα παραγωγής οξυγόνου του Νοσοκομείου λειτουργεί κανονικά, όμως η παραγωγή της δεν επαρκεί για τις ανάγκες, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να κινδυνεύει να μην έχει τη δυνατότητα παροχής οξυγόνου όχι μόνο στους ασθενείς Covid-19, αλλά και στα υπόλοιπα παθολογικά περιστατικά. Εν τω μεταξύ οι ιδιώτες προμηθευτές απέσυραν τη δεξαμενή οξυγόνου που υπήρχε, επιβεβαιώνοντας τις συνέπειες όταν τα επιχειρηματικά συμφέροντα εισβάλλουν στην Υγεία, αφού αποκλειστικό κριτήριο είναι το κέρδος.

Λογική «μπαλωμάτων» από την κυβέρνηση

Να υποβαθμίσει τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων επιχείρησε ανεπιτυχώς τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο δια ταύτα εμφάνισε ως λύση τις προσλήψεις επικουρικών που έχουν γίνει, δηλαδή προσλήψεις με ημερομηνία λήξης, κινούμενος στη λογική των «μπαλωμάτων». Έτσι, σε επίπεδο διακηρύξεων μίλησε για «βούληση» να υπάρξουν  μόνιμες προσλήψεις, και «όπου αυτό δεν είναι εφικτό» να γίνονται επικουρικές, μόνο που οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

«Εδώ και τώρα προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και μέτρα για την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας», απαίτησε στην δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως συνειδητά η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί την επικίνδυνη και ανθυγιεινή διαχείριση της υγείας στη λογική «κόστος – όφελος» και των «μπαλωμάτων», όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακύκλωση του προσωπικού και προσλήψεις με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, αντί για ουσιαστική και πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.»

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live