Νέα μεγαλειώδης διαμαρτυρία των Γάλλων ενάντια στην καταστολή εν μέσω πανδημίας

Κανένα σχόλιο

Στους δρόμους ο γαλλικός λαός σε πάνω από 90 πόλεις, παρά τις εξαγγελίες Μακρόν για απόσυρση ενός από τα επίμαχα άρθρα του νόμου περί ασφαλείας.

Στους δρόμους βγήκαν και πάλι την Κυριακή χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία, διαμαρτυρόμενοι για τον Νόμο περί Ασφάλειας της κυβέρνησης Μακρόν. Πας’ ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του Προέδρου της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποσύρει ένα από τα επίμαχα άρθρα του νόμου, το άρθρο 24, οι πολίτες ζητούν να αποσυρθούν όλα τα άρθρα που λογοκρίνουν τον Τύπο και φέρουν προσκόμματα στις λαϊκές διαμαρτυρίες (άρθρα 21, 22, 25). Στις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες μετείχαν και τα εργατικά σωματεία της χώρας, που κάλεσαν το λαό να συνεχίσει να αγωνίζεται, παρά την πανδημία, ώστε να μην συνεχίσει να αφαιρεί η κυβέρνηση εργατικά δικαιώματα και να περιορίζει ελευθερίες. 

Η αστυνομία πραγματοποίησε 22 συλλήψεις στο Παρίσι, φοιτητές και εργάτες, που οι αρχές χαρακτήρισαν «μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και εξτρεμιστικά κίτρινα γιλέκα». 

"Sponsored links"

Προκλητική θεώρησαν οι διαδηλωτές και δήλωση, την Παρασκευή, του Γάλλου προέδρου περί «αυτοσυγκράτησης» της αστυνομίας η οποία «ακολουθεί πιστά τον κώδικα δεοντολογίας»,  ακόμη κι αν υπάρχουν «σποραδικές και αυταπόδεικτες» βίαιες, έκνομες ενέργειες της και παρότι «έχει προβεί σε ρατσιστικές ενέργειες κατά τον έλεγχο ταυτότητας μη λευκών ανθρώπων». 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις