19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Νέος Δήμαρχος Χανίων ο Τάσος Βάμβουκας

Ημερομηνία:

Νέος Δήμαρχος Χανίων αναδείχθηκε ο Τάσος Βάμβουκας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών», ο οποίος θα παραλάβει τα ηνία του δήμου Χανίων για την επόμενη πενταετία από τον Μανώλη Σκουλάκη.Ο συνδυασμός του κ. Βάμβουκα  και από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι και επίσημα η νέα δημοτική Αρχή.
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Βάμβουκας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η σημερινή νίκη, είναι νίκη όλων των πολιτών. Ο δήμος Χανίων γυρίζει σελίδα, όπως οι δημότες του αποφάσισαν, και αυτό μας γεμίζει ευθύνες. Η κοινωνία των Χανίων ανέδειξε τη δημοτική της Αρχή και μαζί με την κοινωνία θα πορευτούμε. Καλώ όλες τις παρατάξεις να εργαστούμε από κοινού για το καλό της πόλης».

Λίγο μετά τις 11 τη νύχτα και με την εκλογική νίκη του συνδυασμού του να διαφαίνεται ευρεία, ο επικεφαλής του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” προσήλθε στο εκλογικό κέντρο στην Πλατεία Αγοράς, όπου, ανάμεσα σε μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων, απεύθυνε “μια αγκαλιά” στη Χανιώτικη κοινωνία με την διαβεβαίωση ότι “έτσι θα διοικείται ο Δήμος από ‘δω και πέρα”.

“Ευχαριστώ την κοινωνία γιατί πρόκειται μια δικιά της νίκη και τους ανθρώπους του συνδυασμού που μαζί δώσαμε αυτήν την τίμια μάχη που έφερε ένα αποτέλεσμα νικηφόρο και ωφέλιμο για τον τόπο μας”, τόνισε:: “δεν κινηθήκαμε μέσα σε μηχανισμούς – κάναμε έναν προεκλογικό αγώνα που ανέδειξε θέσεις και απόψεις”.

Έκανε λόγο για έναν συνδυασμό πολυσυλλεκτικό, τον οποίο αποτελούν άνθρωποι από εντελώς διαφορετικές αφετηρίες που είχαν έναν κοινό σκοπό: “Νίκησε ένας καθαρά αυτοδιοικητικός σχηματισμός που έχει σαν στόχο να λύσει προβλήματα, να βοηθήσει την κοινωνία και τον Δήμο μας να πάμε μπροστά”, “καταφέραμε να παντρέψουμε την εμπειρία με νέο κόσμο”, είπε, διαβεβαιώνοντας ότι “σε καίριες θέσεις θα αξιοποιηθούν νέα πρόσωπα ακόμα και όσα δεν εξελέγησαν αλλά και όλο το δυναμικό που διαθέτει ο συνδυασμός.

 Συνάντηση με Σκουλάκη

Ο ίδιος, τόνισε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον απερχόμενο Δήμαρχο, με τον οποίον τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση: Τον θέλουμε δίπλα μας για να κάνουμε μια ομαλή μεταβίβαση της δημοτικής αρχής”,  ”δεν έχουμε την πολυτέλεια σε αυτούς τους καιρούς να διαιρούμε, αντίθετα, έχουμε την υποχρέωση να πολλαπλασιάζουμε να συνεργαζόμαστε για να βγάζουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Κανείς δεν περισσεύει από αυτήν τη μάχη”, είπε χαρακτηριστικά.

Στο εκλογικό κέντρο του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” έως αργά τη νύχτα εξακολουθούσε να συρρέει κόσμος, ο οποίος παρακολουθούσε τα αποτελέσματα από οθόνη που είχε στηθεί μέσω προβολέα, στο πεζοδρόμιο.

Ο Μανώλης Σκουλάκης

Από την πλευρά του ο Μανώλης Σκουλάκης, παραδέχτηκε την ήττα του και με σχετική δήλωσή του έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Τάσο Βάμβουκα.
“Οι εκλογές διεξήχθησαν με πολιτικά και κομματικά κριτήρια και όχι αυτοδιοικητικά. Δεν αξιολογήθηκε το έργο της δημοτικής ομάδας που επιτελέστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ευχαριστώ όλους τους υποψηφίους για τον “καθαρό” αγώνα καθώς και τους δημότες που στήριξαν το συνδυασμό μας”, είπε ο κ. Σκουλάκης.

Πηγή: zarpa.gr/neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...